Copyright Coquere

Yoghurtis bærsymfoni – Copyright Coquere

Yoghurtis med jordbær coulis og blåbær

Yoghurtis bærsymfoni

Yoghurtis er mye sunnere, og lettere alternativ enn vanlig fløteis. I tillegg smaker den utrolig godt. Smakene kan varieres i det uendelige og du sparer en del kalorier kontra vanlig is. Den er også overraskende enkel og rask å lage, særlig om du har ismaskin. Gir ca. 1 liter is.

 

Ingredienser

100 g blåbær
200 g jordbær
100 g sukker
2 ts vaniljesukker (ekte)
600 g yoghurt (gresk type)
1 ss sitronsaft

 

Yoghurtis bærsymfoni fremgangsmåte
  1. Skyll og rens bærene. Del jordbærene i mindre grove biter. Kjør bærene til en fin mos, enten med en stavmikser eller i en foodprosessor. Ha så i sukker, vaniljesukker og sitronsaft. Rør godt om, og la det stå noen minutter.
  2. Bland så yoghurten inn i bærmosen og la denne stå og trekke i en 10 minutters tid. Ønsker du en enda magrere variant kan du bruke lett yoghurt. Da må du i så fall la denne renne av i et linklede e.l.
  3. Det enkleste er å ha en iskrem maskin. De enkleste, der har du en frysebolle med en enkel mikser. De får du billig. Hell yoghurtblandingen i maskinen, og la den gå til massen er fryst. Du kan nå servere den direkte. Dersom du ikke ønsker «softis varianten » sett den i frysen og frys som vanlig is

 

For hånd
  1. . Har du ikke maskin, hell yoghurtblandingen i en bolle som er dobbelt av massen, enten en bolle av plast eller metall. Sett isen i frysen.
  2. Hver 30 minutter, bruk en miksmaster, eller visp og rør i isen til den blir glatt. Gjenta dette en 3-4 ganger.

 

Yoghurtis bærsymfoni serveres: Bruk en sprøytepose og hell ismassen i denne. Sprøyt isen ut i passende porsjonsformer. Eller om du har fryst den som vanlig is, ta den opp noen minutter i forveien – Lag iskuler. Dekorer gjerne med litt blåbær eller jordbær. Det smaker også veldig godt med coulis av jordbær.

Allergi: Glutenfri. Det er enkelt å få tak i laktosefri yoghurt for å lage den helt laktosefri. Mange tåler likevel litt syrnede melkeprodukter, fordi laktosen har blitt brutt en del ned, slik at du muligens kan bruke vanlig yoghurt. Da må du i så fall forsikre deg om at det er noe gjesten tåler.

Energi innehold: Pr. 100 g = 400/96 kj/kcal. Det er ca. 30 g pr kule; 133/32 kj/kcal


Les mer om yoghurtens opprinnelse og hvordan den lages (engelsk tekst): Yoghurt

Pin It on Pinterest

Share This