Yema krem – Copyright Coquere

Yema krem er en noe mer kompakt versjon av vaniljekrem. Her brukt på tradisjonelt vis på Yema kake

 

Yema krem

Yema krem er en noe mer kompakt versjon av vaniljekrem. Den egner seg godt som kakefyll. Konsistensen gjør at den er svært velegnet som dekorasjon. Den brukes hovedsakelig som navnet tilsier i Yema kake. Du kan fint bruke den både som fyll og dekorasjon på andre kaker. Kremen passer f.eks. fint i en sjokoladekake. Yema kremen har sin opprinnelse fra Filipinene, og stammer fra den Spanske kolonitid. I Spania brukte man i eldre tider eggeskall og eggehviter i murverk, dermed fikk man mye eggeplommer til overs. Under den kolonitiden begynte man på filipinene å bruke eggeplommene til å lage Yema kremen, og dette sies å være utgangspunktet for Yema kaken. Yema betyr for øvrig eggeplommer på spansk. Eggeplommer gir både den fine gulfargen, og den fyldige smaken på kremen.

 

Ingredienser

1 boks søt kondensert melk
2,2 dl H-melk
2 ss maisenna
5 eggeplommer
10 g ekte vaniljesukker
10 g smør

 

Fremgangsmåte
  1. Ha eggeplommene i en tykkbunnet kjele.
  2. Ha i den søte kondenserte melken og maisenna. Visp godt.
  3. Ha så i melken og vaniljesukkeret. Visp til du får en jevn klumpefri blanding.
  4. Kok opp på medium varme, mens du hele tiden visper godt. Når den begynner å koke og tykne, sett ned varmen ytterligere, og visp kraftig slik at du får en jevn krem.
  5. La den småkoke mens du hele tiden visper en 10 minutters tid.
  6. Trekk kjelen til siden og rør inn smøret. Sett kaldt til du skal bruke som fyll til kake.

 

Anvendelse:

Når kremen er helt kald, og du skal smøre den på en kake. Bruk en elektrisk visp, og visp til du får en litt mer medgjørlig og smørbar krem. Konsistensen gjør at kremen fint egner seg til å benytte en sprøytepose ved dekorasjon.

 

Allergi: Glutenfri. Kremen er ikke laktosefri. Du kan bytte ut både kondensert melk og vanlig melk med laktosefri melk. Ha da i 100 g sukker, som erstatning for den søtede kondenserte melken.


Les mer om helsemessige fordeler av egg, og er det hjertesunt? (Engelsk tekst)

Egg helsefordeler

Les mer om historien til Yema kaken/kremen

Yema kakens histore

Se oppskrift på Yema kake: Yema kake

Pin It on Pinterest

Share This