Vietnamesisk egg-kaffe – Copyright Coquere

Dette er en søt, kremaktig og sterk kaffe

 

Vietnamesisk egg-kaffe

Vietnamesisk egg-kaffe, eller cà phê trứng som den heter på vietnamesisk. Dette er en søt, kremaktig og sterk kaffe. Denne kaffe ble oppfunnet på 1940 tallet i Hanoi, hvor man i en periode hadde manko på fersk melk. Det er en utsøkt kaffe, som det er lett å bli hektet på. Kombinasjonen av søt kondensert melk, eggeplomme og sterk kaffe er nydelig. Det er mulig det kan høres litt uvant ut, inntil du har forsøkt. I tillegg er dette en veldig dekorativ kaffe. Vietnamesisk egg-kaffe servers slik at du får to tydelige lag, før du blander den. Den har siden blitt umåtelig populær i Vietnam, og serveres på de fleste kafeer. Populariteten begynner å spre seg til andre land, og det er en god grunn til nettopp det. Enkel å lage og forholdsvis rask å tilberede. Hvor søt du ønsker den avhenger av hvor mye søt kondensert melk du bruker. Søt kondensert melk er omtrent som flytende sukker. Du får her oppskrift til en person, men det er bare å gange opp med antall personer, om du ønsker å lage til flere.

 

Ingredienser

0,4-0,5 dl søt kondensert melk
1 eggeplomme
2 shot espresso kaffe eller 0,6 dl sterk kaffe

 

Fremgangsmåte
  1. Hell kondensert søt melk i en liten bolle.
  2. Skill eggeplomme og eggehviten. Eggehviten kan du spare til annen bruk.
  3. Ha eggeplommen i den kondenserte melken.
  4. Bruk en visp eller miksmaster. Visp kraftig inntil alt er godt blandet, og du begynner å få en litt lysere farge på egg-melke blandingen.
  5. Kok nå opp sterk kaffe, eller ha 2 shot espresso kaffe i ett glass.
  6. Bruke baksiden på en spiseskje, og hell forsiktig egg-melke blandingen ned i glasset via spiseskjeen. Da vil egg-melke blandingen legge seg som et lokk opp på kaffen. Heller du for raskt så mistet du den dekorative effekten av vietnamesisk egg-kaffe.

 

Vietnamesisk egg-kaffe servering: Serveres umiddelbart med en skje til å blande.

Allergi: Glutenfri. Laktose i kondensert melk. Det er så vidt ikke kjent mulig å kjøpe laktosefri kondensert melk. Derimot er det enkelt å lage laktosefri kondensert melk selv. Se egen link under. Lavt FODMAP.

Kondensert melk

Les mer om opprinnelsen til Vietnamesisk egg-kaffe (engelsk tekst): Vietnamesisk egg-kaffe

Les mer om kondensert melk (engelsk tekst): Kondensert melk

Pin It on Pinterest

Share This