Copyright Coquere

Vaniljecrépes med appelsinfileter – Copyright Coquere

Crépes med appelsin er en fin kombinasjon

 

Vaniljecrépes med appelsinfileter

Vaniljecrépes er en variant av små veldig tynne pannekaker med vaniljesmak. Her servert med en kryddersirup og appelsiner som gir en ekstra smak. De varme vaniljecrépesene, appelsinene og det søte krydderet sirupen matcher utrolig godt med kald is eller krem. En alle tiders dessert som smaker helt himmelsk. Disse små delikatessene går også under navnet franske pannekaker. Her har du oppskrift til en 10-12 crépes. Bruker du ikke alle røren kan du jo fint bare lage vanlige pannekaker av dem dagen etter.

 

Ingredienser:

30 g sammalt spelt (kan du sløyfe, og heller bruke vanlig mel, men gir mer smak)
150 g hvetemel
2 egg
ca 6 dl melk
2 ts ekte vaniljesukker
1/2 ts salt
30 g smør

 

Kryddersirup

ca 1 dl lys sirup
1 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
Ca 1 appelsin pr porsjon
Litt melis

 

Vaniljecrépes fremgangsmåte:
  1. Start med å lage crépes røren. Ha eggene og litt melk i en bolle. Rør godt sammen og ha i mel og salt.
  2. Rør alt sammen til du får en jevn og tykk blanding. Spe med melken til du får en jevn og fin røre.
  3. Smelt smør og rør dette inn. Ha i vaniljesukker mot slutten.
  4. Blandingen skal være litt tynnere en vanlig pannekakke røre, slik at du får tynne crépes. Sett til side en 30 minutters tid slik at røren sveller litt.
  5. Bland sammen sirup og krydder.
  6. Skrell appelsinene og skjær ut filetene. Dette er ganske enkelt. Hold appelsinene i en hånd, og med en skarp kniv skjærer du fine båter mellom de hvite skillelinjene i appelsinen.

 

Steke crépesene på medium varme. Crépes skal gjerne være mindre enn pannekaker, en ca 17-18 cm i diameter, og nesten så tynne at du kan se igjennom dem når de er ferdig stekt.

 

Vaniljecrépes serveres: Legg appelsinfileter av ca 1 appelsin på hver tallerken, samt en crépes. Ha ca en teskje av kryddersirupen over både på appelsinen og crépesen. Dryss over litt melis både som pynt og mer sødme. Det passer fint med enten pisket krem eller god vaniljeis.

Allergi: Crépesene er ikke glutenfrie, men akkurat som med pannekaker bytter du bare ut med glutenfritt mel. Noen synes t.o.m. at de smaker bedre glutenfrie. Bytt ut med laktosefri melk for en laktosefri variant.


Les mer om crépes og deres opprinnelse (engelsk tekst): Crêpes

Pin It on Pinterest

Share This