Copyright Coquere

Utradisjonell coleslaw- Copyright Coquere

den passer også godt som tilbehør til andre retter hvor du eksempelvis ville servert f.eks. waldorfsalat

 

Utradisjonell coleslaw

Utradisjonell coleslaw er en coleslaw som passe svært godt til hvit fugl. Spesielt da til kylling og kalkun. Den har litt andre ingredienser enn vanlig coleslaw, men inneholder selvfølgelig hovedingrediensen kål. Du kan også bruke utradisjonell coleslaw på buffebordet, og den passer også godt som tilbehør til andre retter hvor du eksempelvis ville servert f.eks. waldorfsalat. Dermed en fint alternativ med mye sunne og gode ingredienser. Her en stor porsjon som rekker til en 7-8 personer.

 

Ingredienser:

800 g hvitkål
3 appelsiner
2 epler (litt syrlige og faste, som Granny Smith)
1 granateple
ca. 50 g valnøtter
¼ sitron
3 ts sukker

Dressing
1 ½ dl lettrømme
1 ½ dl ekte majones
3-4 ts sukker

 

Fremgangsmåte: Utradisjonell coleslaw
  1. Start med å dele kålen og fjern stilken. Finkutt så kålen i tynne strimler. Del så strimlene i mindre biter. Ha alt i en stor bolle.
  2. Skjær vekk skallet av appelsinene med en kniv eller skrell dem. Hold så appelsinen i hånden og skjær ut appelsinfileten. Det vil si mellom de hvite skillene på appelsinen. Gjør dette med alle appelsinene og del hver filet i to. Ha dem over i kålen.
  3. Ha så kraften fra resten av appelsinen over kålen ved å klemme ut resten etter at du har skåret ut appelsinfileten. Vend så appelsinfilene godt inn i kålen.
  4. Skrell eplene. Bruk den grove delen av et rivjern og riv eplene. Skvis ut noe av kraften fra eplene. Ha så eplene over i en liten bolle. Klem over kraften av sitronen. Dryss over 3 ts sukker og bland godt sammen. Ha eplene over i kålen og vend det hele godt inn.
  5. Del granat eple i to. Ha eplet over en sil e.l. Bruk en tresleiv eller annet som passer. Slå på baksiden av eplet til du får ut alle frøene. Legg ut litt papirtørk og ha alle frøene over. Dypp tørr litt med mer papirtørk. Dette gjøres bare av estetiske hensyn for å unngå at coleslawen ikke farges rød. Ha så det meste av granateplefrøene over i kålen. Spar noen til pynt. Vend så alt godt inn.
  6. Grov del til slutt valnøtter i ca. ¼ nøtt og ha disse også over i kålen. Vend det hele inn enda en gang. Spar evt. litt nøtter til pynt.
  7. Nå lager du dressingen. Ha rømme og majones over i en bolle. Ha i sukker og rør alt godt sammen til det er godt blandet og sukkeret oppløst. Smak til om du ønsker det enda søtere. Ha dressingen over kålen. Vend godt inn slik at alt blir dekket med dressing. Dekk så bollen til med klebeplast, og sett kaldt i kjøleskapet i minst en time eller lengre.

 

Utradisjonell coleslaw serveres: Hell coleslawen over i en ny bolle. Pynt med valnøtter og granateplekjerne.

Allergi: Glutenfri. Laktosefri om du benytter laktosefri lettrømme. Høyt FODMAP skyldes eplene og granateplene. Bytt ut disse med litt finkuttet ananas, og røde druer som du deler i minst to. Da får du et lavt FODMAP innhold.


Hvorfor er kål så sunt: Hvorfor spise kål

Pin It on Pinterest

Share This