Copyright Coquere

Copyright Coquere

Trifle betyr tre lag

Trifle på eplemos med safran og vaniljekrem holder til 5-6 porsjoner. Den er kraftig og smaksrik og passer vel best etter en litt lettere hovedrett. Trifle på eplemos med safran og vaniljekrem er litt arbeidskrevende, men middels komplisert. Vil garantert slå an hos gjestene! Trifle er en gammel tradisjon som ofte består å arrangere lagvis en kombinasjon av frukter, kake og vaniljekrem eller vanlig krem. Vår mest kjente trifle er tilslørte bondepiker.

 

Ingredienser:

1 kg faste epler (syrlige)
150-200 g sukker (avhengig av smak og eplenes syrlighet)
2 ts sitronsaft
1 ts malt kanel
2 hele nellik
1 krm safran (alternativt 1 ts gurkemeie for farge, men da mister man smak)
1 ts kardemomme
10-12 italienske fingerkjeks
ca. 3 dl hjemmelaget vaniljekrem (se egen oppskrift: Vaniljesaus eller krem   )
1 dl kremfløte
ca. 2 ts sukker

 

Fremgangsmåte:

Start med å skrelle eplene, fjern kjernehuset og skjær de i i skiver. Ha eplene og ca 1/2 parten av sukkeret i en tykkbunnet kjele. La det små koke på svak varme til det nesten har blir eplemos. Ta så i alt krydderet, nelliken tar du ut når eplemosen er ferdig. Du kan krydre og sukre mer etter smak og syrligheten på eplene. Mens eplemosen koker, deler du opp fingerkjeksen, og legger de i dessertskåler. Når eplemosen er ferdig, og mens den er helt varm, heller du den over fingerkjeksen slik at det blir et fint lag. Sett så kaldt i kjøleskapet. Lag vaniljekremen. Frem til hit kan den lages på forhånd.

 

Servering: Pisk krem. Hell først over vaniljekremen. Pynt med kremen – Bruk en sprøytepose for best resultat. Dryss gjerne litt kanel over som en topping og pynt.

Allergi: Verken glutenfri eller laktosefri. Kan gjøres laktosefri ved å bytte ut melk/fløte med laktosefrie varianter. Italienske fingerkjeks finnes ikke glutenfrie. Fingerkjeks er ikke glutenfrie, men man kan som et alternativ lage glutenfritt sukkerbrød. Ønsker man kjekskonsistens på den skjærer man bare ut passende størrelser, og ettersteker enda en gang på litt lavere temperatur til sukkerbrød fingrene blir kjeksaktig. Høyt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This