Torsk under dekke – Copyright Coquere

Det er en alt i ett middag så dermed enkel å servere.

 

Torsk under dekke

 

Torsk under dekke er en rask, sunn og god hverdagsmiddag. I denne retten får du i deg fisk, og to porsjoner av de fem frukt og grønt, som anbefales av helsemyndighetene. Dette er en forholdsvis mager rett, særlig dersom du benytter deg av magre ingredienser til sausen slik som lettrømme og matfløte. Det er en alt i ett middag så dermed enkel å servere. Torsk under dekke har en mild smak som burde passe for de fleste. Torskebitene er små og fordelt rundt og gir dermed ikke en overveldende fiskesmak. Dermed burde den kunne likes av de som ikke er begeistret for fisk. Retten gir middag til to personer. Dobler du ingrediensene, så får du en middag til fire til fem personer.

 

Ingredienser

300-400 g torsk filet eller loin
150 g makaroni (langtidskokte gir best resultat)
200 g brokkoli (ca. ½ brokkoli)
200 G blomkål (ca. ½ blomkål)
2 stenger vårløk

 

Saus

1,5 dl lettrømme (alternativ creme fraiche/vanlig rømme)
1 dl matfløte (alternativt kremfløte)
25 g ost
½ ts salt
½ ts pepper
1 krm muskat

 

Dekket

150 g ost

 

Fremgangsmåte
  1. Alt skal passe i en liten ildfast form.
  2. Start med å kutte opp torsken i små terninger av ca. 1×1 cm.
  3. Fortsett med å kutte brokkoli og blomkål i mindre buketter. Sett til side. Deretter kutter du vårløk i ringer. Sett til side.
  4. I en passende stor kjele, har du i nok vann og salt, til å koke grønnsaker og pasta.  Start med å koke makaronien. Dersom du bruker langtidskokt, har du i brokkolien og blomkålen ca. 5 minutter før koketiden er over.
  5. Samtidig som makaronien koker, har du fløte og ost i en annen kjele. Kok opp, rør om slik at osten smelter inn. Ha i salt, pepper og muskat.
  6. Trekk den til side og rør inn rømmen. La den stå til alt er klart. Dersom det tykner litt, kan du varme den litt opp før du heller den over.
  7. Når alle grønnsakene og makaronien er ferdig, heller du av vannet. Ha alt over i en passende ildfast form. Det kan være en fordel å ha smurt den ildfaste formen på forhånd med litt smør. Fordel grønnsakene og makaronien utover så jevnt som mulig.
  8. Ha torsken, og fordel den også jevnt i blandingen. Dryss over vårløk.
  9. Hell over sausen.
  10. Avslutningsvis har du over ost som blir dekket.

 

Bakes i ovn: På 200 °C i 20 minutter.

Retten når du har kommet til punkt 8 over – Copyright Coquere

Servering: La den stå 4-5 minutter før servering.

Allergi: Gluten og laktose. Gjøres enkelt glutenfri ved å benytte glutenfri makaroni. Gjøres enkelt laktosefri ved benytte laktosefri rømme og fløte. Lav FODMAP dersom du lager laktosefri saus.


Les mer om typer fløte og rømme. Samt gode tips for å redusere kaloriinnholdet: Fløte og rømme

Hvorfor bør du spise mer torsk. Les litt om det her: Torsk

Pin It on Pinterest

Share This