Torsk på rotpuré er en smaksrik og dekorativ middag
Torsk på rotpuré er en rask middag å lage. Den litt søte rotpurén, smaker utrolig godt sammen med den milde og salte fisken. Her har du en sunn middag som er lett å servere til mange om man ønsker det. Her rotpuré til 3-4 personer.
Ingredienser:
150-200 g torsk pr. pers.
Rotpuré
400 g kålrabi
200 g gulrøtter (ca 2 stk)
150 g sellerirot
250 g poteter
0,5 dl matfløte
100 g smør
1 ts sukker
salt/pepper
Garnityr
100 g smør
Litt fersk dill
Litt fersk gressløk
Fremgangsmåte:
Start med rotpurén. Skrell og del opp alle rotfruktene i passende like store biter – slik at de kokes møre samtidig. Ha alle rotgrønnsakene opp i en stor kjele med rikelig med vann uten salt. Når rotfrukten er møre, siler du av vannet moser alt sammen med en stavmikser. Ha så i romtemperert smør og fløte. Rør alt lett sammen. Ha i salt, sukker og pepper.
I en passende stor kjele har du nå i rikelig med salt. Kok opp og legg fisken opp i vannet. Trekk kjelen av platen og la fisken trekke i en 8-10 minutter.
Serveres: Ha rotpuré på tallerken og legg fisken oppe på rotpurén. Ha over litt smeltet smør og dryss over ferske urter. Det kan også passe å ha litt grønne bønner eller erter til.
Allergi: Glutenfri. Laktosefri om du benytter laktosefri matfløte. Lavt FODMAP.
Energi: 1/3 av rotpurén og 150 g torsk 2540/607 kj/kcal