Copyright Coquere

Copyright Coquere

Tom Kah Gai suppe er en av Thailands mest lagde supper

Tom Kah Gai suppe er en av Thailands mest vanlige supper. Den er næringsrik, har lite fett og er lav på karbohydrater. Suppen er like god som den er enkel. Rene nydelige smaker som varmer. Denne suppen kan man som alle supper også bruke til forrett.


Ingredienser:

500 g kyllingfileter
12 dl hønse eller kyllingkraft./ Evt buljongterninger kan brukes, men bruk 50/50 buljong/vann
125 gr fersk ingefærrot
2 hvitløkbåter
1,5 stilk sitrongress
2,5 ss asiatisk fiskesaus
2 ts salt
Saft av 1 lime
2 ss frisk koriander eller bladpersille

Pynt
Frisk koriander eller bladpersille
Limebåt
Vårløk


Fremgangsmåte:

Del kyllingfiletene opp i 3-4 cm lange strimler. Du kan også bruke hel kylling. Del denne da også opp med kjøttøks i like store biter.

Kok opp kraften. Finkutt hvitløk, og ingefær, bank sitrongress lett, og legg dette opp i kraften. Ha i kyllingen og la det småsimre i 3-4 minutter. Simre betyr at du så vidt ser små bobler. Ha i resten av ingrediensene. Hakk fersk koriander, skjær opp vårløken og pynt med disse. Ønsker du, kan du heller bruke persille som har en mildere smak. Dette er ikke originalt for Tom Kah Gai suppe, men mange synes koriander har en for særpreget smak.

Alternativt for en klarere suppe: La suppen småkoke med hvitløk, ingefær, sitrongress noen minutter. Trekk til siden og sil av suppen over i en ny kjele. Ha så kyllingen over i kraften, og la det nå småsimre i 3-4 minutter. Ha i koriander og vårløk.


Serveres:
 Ta ut sitrongresset – Hell over i suppetallerkener. Legg en limebåt på hver tallerken , og server ris ved siden av på egen tallerken.

Allergi: Glutenfri og laktosefri. Høyt FODMAP grunnet hvitløken. Utelat hvitløken så er det sannsynlig en rett helt uten FODMAP. Usikkerheten ligger i at sitrongress ikke er testet for FODMAP. Alternativt om man ønsker løksmak er at man har i vårløk. Det er da kun grønne delen av vårløken man kan bruke.

Pin It on Pinterest

Share This