Nydelig, enkel og en utrolig rask saus å lage med karamellaktig smak
Toffeesaus
Toffeesaus er en himmelsk god, enkel og utrolig rask saus å lage. Den er en perfekt følgesvenn til kaker, desserter og iskrem. Med sin delikate karamellaktige smak tilfører toffeesaus en deilig sødme og en silkeaktig konsistens til enhver rett den serveres med. Det beste av alt er at den er betydelig raskere og enklere å lage enn tradisjonell karamellsaus, slik at du kan nyte denne delikatessen på kort tid. Oppskriften nedenfor gir omtrent 4 dl ferdig saus og tar minimalt med tid og innsats å lage
Ingredienser
2 dl demerarasukker eller annet lysebrunt sukker
2,5 dl kremfløte
75 g smør
0,5 – 1 ts salt (kan sløyfes)
3 ts sitronsaft
Toffeesaus fremgangsmåte
- Ha sukker, smør, salt og sitronsaft i en tykkbunnet kjele.
- Ha platen på medium varme, og la det hele stå til både smør og sukker har smeltet.
- La det nå småkoke 2-3 min, til sukker og smør er godt blandet. Rør rundt med kjelen om nødvendig.
- Spe med fløten og rør til alt har blitt en jevn saus.
- La det så vidt koke opp på nytt. Trekk kjelen av platen og la sausen avkjøles. NB! Ikke bli fristet til å ta i mer salt, da saltsmaken utvikler seg mer over tid.
Kan oppbevares i romtemperatur noe timer. Kan stå i kjøleskapet noen dager, men da blir den litt fast. Da må ta den ut en god stund før bruk, evt. varme den forsiktig opp i mikro.
Toffeesaus serveres: Til is og kaker. Kan brukes både kald og varm.
Allergi: Glutenfri. Det er laktose både i fløte og smør. Det holder for de fleste om du bytter ut med laktosefri fløte. I tilfelle for de som er ekstremt overfølsomme for laktose må du også bruke laktosefritt smør. Lavt FODMAP.
Energi innehold pr. desiliter saus: 1175/281 kj/kcal
Les mer om de forskjellige sukkertyper : Sukker
En litt mer utdypende artikkel om brunt sukker på engelsk: Brown sugar