
Toffeesaus – Copyright Coquere
Nydelig, enkel og en utrolig rask saus å lage med karamellaktig smak
Toffeesaus
Toffeesaus er nydelig, enkel og en utrolig rask saus å lage. Toffeesaus passer til kaker, dessert og is. Den har en litt karamellaktig smak, men er både mye raskere og enklere å lage enn karamellsaus. Oppskriften gir ca. 4 dl ferdig saus.
Ingredienser:
2 dl demerarasukker eller annet lysebrunt sukker
2,5 dl kremfløte
75 g smør
0,5 – 1 ts salt (kan sløyfes)
3 ts sitronsaft
Toffeesaus fremgangsmåte:
- Ha sukker, smør, salt og sitronsaft i en tykkbunnet kjele.
- Ha platen på medium varme, og la det hele stå til både smør og sukker har smeltet.
- La det nå småkoke 2-3 min, til sukker og smør er godt blandet. Rør rundt med kjelen om nødvendig.
- Spe med fløten og rør til alt har blitt en jevn saus.
- La det så vidt koke opp på nytt. Trekk kjelen av platen og la sausen avkjøles. NB! Ikke bli fristet til å ta i mer salt, da saltsmaken utvikler seg mer over tid.
Kan oppbevares i romtemperatur noe timer. Kan stå i kjøleskapet noen dager, men da blir den litt fast. Da må ta den ut en god stund før bruk, evt. varme den forsiktig opp i mikro.
Toffeesaus serveres: Til is og kaker. Kan brukes både kald og varm.
Allergi: Glutenfri. Det er laktose både i fløte og smør. Det holder for de fleste om du bytter ut med laktosefri fløte. I tilfelle for de som er ekstremt overfølsomme for laktose må du også bruke laktosefritt smør. Lavt FODMAP.
Energi innehold pr. desiliter saus: 1175/281 kj/kcal
Les mer om de forskjellige sukkertyper : Sukker
En litt mer utdypende artikkel om brunt sukker på engelsk: Brown sugar