Copyright Coquere

Tilslørte bondepiker – Copyright Coquere

En trifle dessert er rask og enkel å lage

 

Tilslørte bondepiker

Den tradisjonelle og enkle desserten tilslørte bondepiker kan aldri bli feil. Smaker alltid nydelig og er rask å lage. Trifle dessert består alltid av tre komponenter lagvis satt sammen. Her er det eplemos, kavring og krem tradisjonen tro. En Trifle dessert kan bestå av andre typer lag. Det er dermed mange varianter av en trifle dessert.

 

Ingredienser
Eplemosen

1 kg faste epler (syrlige)
150-200 g sukker (avhengig av smak og eplenes syrlighet)
2 ts sitronsaft

 

Kavringen

12-14 kavringer ca 3-4 dl ferdig knust
25 g meierismør
3 ss sukker
1 ts kanel

 

Krem

3 dl kremfløte
1 ts ekte vaniljesukker
2 ts sukker
2-3 ss calvados (voksen versjon og kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte
  1. Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i skiver, ha i sitronsaften, ½ parten av sukkeret, kok til det blir en mos. Ønsker du en helt fin eplemos koker du det litt lengre og bruker en stavmikser til mosen får en fløyelskonsistens. Smak til med mer sukker. Sett til side og avkjøl i kjøleskap.
  2. Smelt smør i en stekepanne, ha i sukker, den knuste kavringen/lofferasp og kanel. Stek til den får en crispy konsistens, og blir litt gyllen. (Så langt kan du forberede på forhånd).
  3. Pisk kremen med alle ingrediensene. Ønsker du voksen versjon så har du i 2-3 ss calvados mot slutten av pisketiden.
  4. Monter desserten lagvis i pene porsjonsskåler ved å starte med eplemos, kavring og så krem. Avslutt med å drysse kavring på toppen.

 

Tilslørte bondepiker serveres: Umiddelbart men kan også stå 1-2 timer

Allergi: Kan gjøres laktosefri med Tines laktosefrie kremfløte. Bruk glutenfri kjeks eller brødrasp fra glutenfritt finbrød og bruk den som kavring for å tilpasse retten til glutenallergikere. Høyt FODMAP.


Tilslørte bondepiker Norges mest kjente trifle dessert. Trifle er en gammel måte å lage dessert på, og som man har funnet oppskrifter på tilbake til 1585. Les mer om trifle dessert her (engelsk tekst)Trifle

Pin It on Pinterest

Share This