Tarta de Santiago – Copyright Coquere

Tarta de Santiago

 

Tarta de Santiago har sin bakgrunn i nordvestlige Spania. Den har siden middelalderen blitt servert pilgrimer på vei til Santiago de Compostela. Denne kaken er av noen blitt smykket med tittelen verdens beste kake. Den er saftig, og har en nydelig kombinasjon av sitrus og mandelsmak. Dette er en kake som i tillegg er enkel å bake, og med forholdsvis få ingredienser. Tradisjonelt så skal den pyntes kun med melis og med et Jakobs kors. Jeg har laget og pyntet kaken helt tradisjonelt i denne oppskriften.

 

Ingredienser:

250 g mandelmel
250 g sukker
5 egg
150 g smeltet smør
Zest av 1 sitron (kun den gule delen av skallet)
Zest av ½ appelsin (kun den oransje delen av skallet)
1 ts kanel
4-5 ss Amaretto likør

Pynt
Tradisjonelt kun melis

 

Fremgangsmåte: Tarta de Santiago
  1. Bland sammen de tørre ingrediensene; mandelmel, kanel, sukker, sitron og appelsin zest. (Dersom du ønsker kan du bare bruke sitron eller appelsin. Det avhenger også hvor mye smak du ønsker av sitrusfruktene).
  2. I en separat bolle, visp sammen eggene, og hell de over i det tørre. Rør rundt til alt er godt blandet, men ikke visp det sammen.
  3. Rør inne det smeltede smøret.
  4. Tilslutt rører du inn Amaretto.

 

o
Ha i deigen i en 22 cm springform, som du har smurt på forhånd.

 

Stekes: 175 °C, midt i ovnen – ca. 50 min.

Pynt: Tradisjonelt så klipper man ut et Jakob kors, også kalt Santiago kors. Legg det på kaken og dryss melis over. Fjern så korset slik at du får et avtrykk av korset i midten av kaken. Tarta de Santiago

 

Serveres: Når kaken er kjølnet og pyntet, serveres den som den er. Det passer også fint med is til. Kaken egner seg også fint til å fryses.

Allergi: Laktose- og glutenfri. Høyt FODMAP grunnet mandler. Det anbefales ikke høyere inntak enn 12 g mandler i forhold til FODMAP. Det betyr du kan ta en 1/20 kakestykke.


Les om opprinnelsen til kaken: Tarta de Santiago

Utformingen av Jakobs kors: Cross of Saint James

Pin It on Pinterest

Share This