Tabuleh
Tabbouleh som tilbehør

Tabbouleh er en klassisk arabisk rett fra Midtøsten området. Den inneholder alltid Bulgur, som oftest både agurk og mynte. Det finnes en hel rekke andre variasjoner av tilleggsingredienser. Her har du en som jeg synes er godt. Litt avhengig om du liker granatepler. Synes det gir de en fint sprø konsistens, og syrlig/søt tilleggssmak. Bulgur har en høy GI indeks så ikke en rett for de som er opptatt av lavkarbo.

Ingredienser:

2 1/2 dl Bulgur (kokes etter anvisning på pakken)
Salt
1 slangeagurk
1 tomat
1 granateple
1 dl hakket persille
1 dl hakket koriander
1 dl hakket mynte
1 dl ekstra virgin olivenolje
Saft av 1 sitron (kan sløyfes om du ikke vil ha den så syrlig)

Fremgangsmåte:

Kok bulguren i vann og salt som anvist på pakken. Skyll så grynene raskt kaldt vann og sil av overflødig vann. Skjær agurk i små terninger og tomaten i litt større terninger. Del granateplet i to, og bank dette med skaftet av en litt tung kniv, slik at kjernen kommer ut. Bland i alle urte ingrediensen, før du heller over sitronsafen og olivenoljen. Smak til med salt og pepper. Et lite tips er å skapr ut kjernen i agurken og tomaten. Da får du en litt mer fast konsistent.


Servering: Dette er en typisk tilleggsrett som passer utmerket til lam og kylling. Men er også god alene, da som en enkel vegetarrett. Etter min mening ikke en egnet forrett.


Allergi: Laktosefri. Bulgur lages av durumhvete og inneholder således gluten. Både bulgur og couscous finnes nå i glutenfrie varianter. Høyt innehold av FODMAP grunnet bulgur og granateple. Litt usikker på hva slags mel den glutenfire bulguren lages av, men ofte brukes mel med lite FODMAP. Du vil da kunne benytte denne bulguren, samt droppe granateple, for å få lavt FODMAP innehold. 

Pin It on Pinterest

Share This