Copyright Coquere

Copyright Coquere

Sunne pannekaker som kan spises hver dag

Det finnes en utrolig mengde oppskrifter på sunne pannekaker, og svært mange som påstås være av det sunne slaget. Ofte finner man at i disse oppskriftene så bruker man kunstig søtningsstoffer, og proteinpulver med mer. Jeg ville ha sunne pannekaker på naturlige råvarer, og uten kunstige tilsetningsstoffer. Med andre ord som er sunne, har mye fiber, og smaker godt. Pannekaker som metter, og du kan spise hver dag om du ønsker. Disse kan du fylle med både bær og kjøtt om du vil. Så her har du alternativer til frokost, lunsj, middag og dessert. Oppskrift til ca 10 pannekaker.

 

Ingredienser:

0,5 dl havremel
1,5 dl hvetemel
1,5 dl fin sammalt hvete/spelt
0,5 ts salt
4 stk egg
ca 3 dl lettmelk
3 dl vaniljekesam eller kesam naturell (serverer du med kjøtt, bør du bruke naturell)
2 ss nøytral olje

Nøytral olje/smør til steking
Evt. Blåbær, bringebær, jordbær etter smak
Evt. stek kjøttedeig, skinke o.l.


Fremgangsmåte:

Bland ingrediensene til en glatt røre. Dekk til røren og la den stå å svelle i en 30-45 minutter.

Varm en stekepanne på middels varme, og ha i litt olje. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Fordel røren jevnt rundt ved å dreie pannen. Stekes lett gylne.

Serveres: Med bær, krem, is, melis eller vaniljekesam for søt variant. Salt variant med diverse kjøttfyll, skinke, ost o.l. 

Allergi: Laktosefri – om du bruker laktosefri melk og kesam/yoghurt. Havre er glutenfritt. Så bytt ut hvetemel og spelt med fint/grovt glutenfritt mel, og bruk havre som i oppskriften. Noen er ekstremt glutenintolerante, da må du kjøpe spesialbehandlet havre. Hvilket vil si havre som ikke har vært behandlet sammen med annet mel, slik at det garanteres uten spor.

 

Næringsstoffer: Energi pr. 100 g – 686/164 kj/kcal. Fett; 8 g, Karbohydrater: 11 g og proteiner; 19 g. Mine pannekaker var på ca 20 cm. diameter, og veide 70 g, noe som gir 480/115 kj/kcal pr pannekake.

Copyright Coquere

Copyright Coquere

Pin It on Pinterest

Share This