Copyright Coquere

Copyright Coquere

Høyt og fint sukkerbrød

Det er et vell av oppskrifter på sukkerbrød. Dette er en enkel og grei sukkerbrød oppskrift som er middels søt, og som alltid blir vellykket. Her har du en oppskrift til 24 cm form. Ønsker du større eller mindre, reduserer du med 1 egg til 22 cm eller legger til 1 egg for 26 cm, og regner om alle de andre ingrediensene med unntak av bakepulver.


Ingredienser:

5 egg (romtempererte)
1,5 dl sukker (150 g)
2,5 dl hvetemel (150 g)
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte:

Start med å pisk egg og sukker til en fast og luftig eggedosis. Sikt så inn de tørre ingrediensene og folde de forsiktig inn slik at du ikke mister luften i røren. Mange synes det er vanskelig å lage sukkerbrød, men hele hemmeligheten ligger i at man pisker eggedosisen lenge nok slik at den blir fast å luftig, samtidig som man sikter inn de tørre ingrediensene uten å slå ut luften av eggedosisen. Hell over i en ferdig godt smurt form, og sett inn i stekeovnen med en gang.


Stekes: Nederste rille på 160 C i ca 45 min. Kaken er ferdig når du stikker i den med en stekepinne og det ikke henger noe på pinnen.


Tips: Begynner kaken å bli for godt stekt på toppen mot slutten av steketiden, så legger man over et lite stykke bakepapir.


Allergi: Laktosefri. Oppskriften kan gjøres glutenfri ved å bytte ut hvetemelet med glutenfritt mel. Du må da være oppmerksom på at steketiden og steketemperaturen kanskje må justeres ned litt så følg med nøye med første gangen du lager den. Dette er en av de enklere kaken å gjøre glutenfri. Ofte såpass vellykket at man ikke kjenner forskjell. Høyt FODMAP grunnet hvetemel – noe som da enkelt kan reduseres til lavt ved å benytte speltmel eller glutenfritt mel. 

Pin It on Pinterest

Share This