Strawberry Daiquiri- Copyright Coquere

Strawberry Daiquiri – kjølende, leskende og nydelig

 

Strawberry Daiquiri

 

Strawberry Daiquiri hører med til Daiquiri familien. Det er drinker basert på rom, sitrusjuice og sukker. Drinken sies å ha sin opprinnelse fra en amerikansk gruveingeniør som jobbet på Daiquiri gruven på Cuba i begynnelsen av 1900 tallet. Frozen Strawberry Daiquiri er varianten jeg lager i denne oppskriften, og den eneste jeg synes det er verdt å lage. Frozen Strawberry Daiquiri er bare en utvikling hvor man bruker is, og evt. frosne jordbær, og lager en slush drink. Det er den perfekte sommerdrink m.a.o., men kan selvfølgelig nytes året rundt. Kjølende, leskende og nydelig.

Her har du en drink med alkohol, men du kan lage en Virgin Strawberry Daiquiri. Den eneste forskjellen er at da utelater du alkoholen. Da har du en favorittdrikke til barn, eller andre som ikke ønsker alkohol. Oppskriftensmålene er noe løselige. Du kan derfor fint eksperimentere, og endre på målene utfra hva du selv liker. Oppskriften beregnet til to personer.

 

Ingredienser:

250-300 g frosne jordbær (I sesong 50/50 frosne og ferske bær)
4 cl Jordbær likør (f.eks. Strawberry lips – kan sløyfes)
8 cl rom
Saft av ½ sitron (ca. 3-4 cl)
3-4 ss melis
16-20 isbiter
Evt. litt kaldt vann om drinken blir litt tykk.

 

Fremgangsmåte:
  1. Ha de frosne bærene i en liten pose, og bruke en kjevle e.l. Legg posen på et solid underlag, og bank de med kjevlen til bærene knuses i grove biter. Gjør så det samme med isbitene. Har du en veldig god blender, eller slushmaskin så trenger du ikke knuse isen på forhånd. Det letter likevel jobben for maskin, og korter ned blendertiden.
  2. Ha alle ingredienser med unntak av vannet i blender. Kjør til du får en fin slush med passende konsisents. Dersom den blir for tykk – ha i litt kaldt vann, og kjøre blendere på nytt.
  3. Smak til om du synes den er passende søt, ha i evt. mer melis.

 

Tips: Alternativt kan du søtne drikken med sukkerlake slik bartendere gjør. Da må du ha laget den på forhånd, eller du kan bruke lys sirup.  Du kan også bruke sukker, men det løser seg ofte ikke godt nok opp, slik at du får sukker knasende mellom tennene. Det synes ikke jeg noe om, men mange synes det er godt.

 

Serveres: Umiddelbart gjerne pyntet med et jordbær

Allergi: Gluten og laktosefri. Lavt FOODMAP

Pin It on Pinterest

Share This