Copyright Coquere

Copyright Coquere

 
Stekt ris med kylling

 

Stekt ris med grønnsaker og kjøtt, eller kinesisk lapskaus som det også kalles, smaker nydelig. Noe som gjør det til en flott rett er at den er smakfull, billig og enkel å lage . Du kan også variere ingrediensene etter hva du har for hånden. Dette er m.a.o. den perfekte retten for å utnytte rester. Den smaker så godt at ofte lager jeg likevel alt i utgangspunktet bare for denne retten. Her har du et forslag som passer som lunsj, kveldsmat eller en lett middag for 2.
Ingredienser:
100 g kylling, skinke, reker e.l.
200 g kokt ris (ca 125 tørr)
250 g kokte assorterte grønnsaker
2 egg
Litt matfløte
1/2 ts gurkemeie
1/4 ts paprika pulver
1 krm chili pulver
Salt/Pepper

Litt nøytral olje til steking.

Fremgangsmåte:
Start med å kok risen etter anvisningen. Sett den til side. Kutt opp litt forskjellige grønnsaker, eller bruk en ferdig grønnsaksblanding. Kok opp grønnsakene til de fortsatt har tyggemotstand. Det går veldig fort. Sett til side. Del opp ferdig grillet, eller stekt kjøtt i mindre biter. Pisk sammen eggene med litt fløte i en bolle.

Start nå med å steke risen med litt olje i en stor stekepanne med høye kanter eller en passende stor kjele. Ha i alle krydrene og rør godt sammen. Ha så i de ferdigkokte grønnsakene og bland disse sammen med risen. Ha nå i eggene og rør kraftig til alt er godt blandet. Til slutt har du det i opp i kjøttet eller rekene.
Serveres: Umiddelbart med litt soyasaus, sweet chilisaus, ketchup eller annet du liker.

Allergi: Glutenfri. Laktosefri om du bruker laktosefri fløte i eggene. FODMAP er avhengig av typen grønnsaker du bruker.

Pin It on Pinterest

Share This