En enkel og velsmakende fiskeret
Stekt laks på rotmos
Her har du en enkel og velsmakende fiskerett. Det vil nok overraske noen at det foreslås å bruke brun saus. Det kan virke noe rart å kombinere laks med brun saus, men det er kombinasjoner som smaker overraskende godt sammen. Det er en raskt og lett middag å lage både til hverdags som fest.
Ingredienser:
125-150 g laks eller ørret pr. person
75 g grønne erter pr. person
Rotmos
3-4 poteter pr. person
25 g smør pr. person
1-1,5 dl melk
Salt
Pepper
Brun saus se egen oppskrift: Brun saus
Fremgangsmåte: Stekt laks på rotmos
Rotmos
- Start med å skrelle poteter og del dem eventuelt i mindre biter slik at de koker raskere. Ha dem i vann uten salt. Kok dem møre. Hell av vannet og mos dem med en potetmoser.
- Det er lurt å varme melken slik at mosen ikke mister varme.
- Ha så den lunkede melken og smør i de moste potetene.
- land godt og smak til med salt og pepper.
Lag den brune sausen. Se egen oppskrift: Brun saus
Steking av fisken: Tørk av fisken. Salt og pepre den på begge siden. Ha godt med smør i en stekepanne. Stek fisken på medium varme en 2-3 minutter på hver siden. Dette avhenger av tykkelsen, og hvor godt stekt du ønsker den. Fisken vil fortsette å steke etter at du tar den ut av pannen. Du ønsker en saftig fisk, som ikke er overstekt og tørr.
Stekt laks på rotmos serveres: Med rotmos, erter og brun saus
Allergi: Verken gluten eller laktosefri. Du må bruke laktosefri melk i både rotmosen og sausen for en laktosefri variant. I tillegg må du benytte glutenfritt mel i sausen for en glutenfri variant. Høyt FODMAP. Dette skyldes ertene. Den brune sausen må i tillegg lages på speltmel eller glutenfritt mel.
Ser flere smakfulle fiskeretter her på Coquere: Fisk & skalldyr
Les mer om laks: Laks