Stekt blomkålris – Copyright Coquere

Den er utrolig sunn og inneholder massevis med gode næringsstoffer

 

Stekt blomkålris

Stekt blomkålris er en rask og mettende rett. Den er utrolig sunn og inneholder massevis med gode næringsstoffer. Her har du en rett som er lav på karbohydrater, lite fett, det er få kalorier, mye fiber og vitaminer. I tillegg til alle disse helseegenskapene, så smaker stekt blomkålris helt fabelaktig godt. Samtidig er det en billig middag. Jeg anbefaler veldig at du benytter ekstra virgin olivenolje til steking i denne retten. Olivenolje er en viktig del av middelhavsdietten. Det er godt dokumentert at middelhavsdietten har en svært gunstig effekt på hjerte-karsykdommer. I tillegg setter olivenolje litt mer smak, som passer godt i retten. Oppskriften gir middag til 3-4 stk.

 

Ingredienser

2 små blomkålhoder (ca. 650-700 g)
½ liten løk
90-100 g baconterninger (kan sløyfes for ren vegetar, eller byttes med reker, kylling e.l.)
200 g grønne erter
1 liten boks hermetisk mais
4 små egg (3 store egg)
Salt
Pepper
1 – ½ ts Chilipepper (malt)
½ ts Gurkemeie
Et par teskjeer fløte
Olivenolje

 

Garnityr

Sesamfrø
Krydderurter som du liker.

 

Fremgangsmåte
  1. Start først med å lage blomkålrisen. Kutt blomkålen opp i grove biter, og ha de over i en blender. Kjør til du får en fin ris, men ikke kjør for lenge (ellers får du mos). Sett til side mens du forbereder de andre ingrediensene.
  2. Finhakk løken, kok erter og mais sammen et par minutter i en kjele. Sett til side.
  3. Pisk sammen egg med litt fløte, salt og pepper. Sett til side.
  4. Ha litt olivenolje i en passende stor kjele (Du skal lage alt i en kjele til slutt). På medium varme, stek først bacon til det blir gyllent, ha så i løken. Stek videre 2-3 minutter til den blir blank og myk. Sett den til side.
  5. Ha i mer olivenolje. Ha i blomkålrisen, og stek i noen minutter. Rør og vend stadig. Lag en liten grop i risen ned til bunnen av kjelen, og ha i eggeblandingen. Rør til den begynner å bli litt fast. Så rører du den sammen med blomkålrisen. Fortsett med å steke og røre, inntil eggeblandingen er gjennomstekt i blomkålen.
  6. Ha nå i bacon, løk, erter, mais.
  7. Ha så i krydder, men vær forsiktig med salt da også baconet er salt. Rør godt inntil alt er blandet og blitt gjennomvarmt.

 

Stekt blomkålris serveres:  Umiddelbart og varm. Pynt med krydderurter for smak, og dryss over sesamfrø. Sesamfrø gir både smak, crunch og smak.

Allergi: Gluten og laktosefri. Høyt FODMAP. Det er høyt FODMAP i blomkål, løk og erter. Det er dermed ikke mulig å lage denne retten med lavt FODMAP


Blomkål er sunt og inneholder mye næringsstoffer: Blomkål

Les mer om helsefordelene ved blomkål (engelsk tekst): Helsefordelene blomkål

Hva er middelhavsdiet. Les mer her: Middelhavsdiet

Pin It on Pinterest

Share This