Stekt ananas med is rask og god dessert
Stekt ananas med is er sunn, enkel og rask å lage. Det er ikke alltid man trenger mange ingredienser, eller komplisert matlagning for å lage en god dessert. Her har du til 4 personer.
Ingredienser:
1/2 ananas
ca 2 ts ekte vaniljesukker
2 stk digestiv kjeks
smør
Vaniljeis (se egen oppskrift: Vaniljeis )
Fremgangsmåte:
Renskjær ananasen og kutt vekk midtstilken. Del så ananasen i fire deler. Dryss ekte vaniljesukker rundt på alle sidene av ananasen. La ananasen stå noen minutter – slik at vaniljesukkeret trekker seg litt inn og gir smak. Ha godt smør i en stekepanne, og stek ananasen på alle sider på middels varme. Ananasen er ferdig når du har fått en karamellisert farge, og den har blitt gjennomvarm.
Serveres: Mens den er lummen med is og knust digestivkjeks.
Allergi: Både gluten og laktosefri. Lav FODMAP