De smaker best nybakte og varme. De er så gode at jeg hadde spist tre stykker, før jeg husket å ta bilde
Squashmuffins
Squashmuffins er utrolig enkle og raske å lage. De er kalorifattige, hjertevennlige og har mye fiber. De er ypperlige å ha med seg til lunsj, eller i andre sammenhenger hvor man spiser i farta. De kan fryses og tiner raskt. Best smaker de nybakte og varme. Noen sekunder i mikroen etter de er tint, og de smaker nesten like godt som nybakt. Squashmuffins burde være en like stor suksess for store som små. Oppskriften gir ca. 12 små muffins.
Ingredienser
1 squash
2 egg
60 ml melk
100 g speltmel
40 ml olivenolje
25 g (2 ss) semolina (semulegryn)
1 ss bakepulver
50 g hard ost for eksempel parmesan
½ ts pepper
1 ts salt
Fremgangsmåte
- Start med å rive squashen. Kutt først av litt av endene. Klem ut vannet så godt du kan, og ha de over i en bolle.
- Sikt i mel og bakepulver.
- Ha i semolina, deretter salt og pepper. Bland godt.
- Pisk sammen egg, melk og olivenolje, hell dette over bollen. Bland godt sammen på nytt.
- Ha tilslutt i revet ost, og bland godt sammen enda en gang.
- Smør små muffinsformer, ha ca. 2 spiseskjeer i hver form.
Stekes: Forvarmet ovn 180 °C midt i ovn. 15-20 minutter.
Servering: Squashmuffins smaker nydelig varme, men de er også gode kalde. De kan fryses og egner seg ypperlig til lunsj.
Allergi: Gluten og laktose. Gjøres enkelt glutenfri ved å bytte til glutenfritt mel. På samme måte gjøres laktosefri ved å bytte til laktosefri melk. Lavt FODMAP pr muffins, men det er moderat forhøyet fructan i en hel squash.
Næringsinnhold: 98 kcal pr muffins, 4,2 g protein, 5,6 fett hvorav 1,5 g mettet fett og 7,5 g karbohydrater.
Hva er squash eller zucchini: Squash
Les en mer omfattende artikkel om squash. Blant annet er grønnsaken kjent under tre navn (engelsk tekst). Zucchini