Squashbåter med fyll enkle og gode
Squashbåter med fyll
Squashbåter smaker nydelig, har lavt kaloriinnhold og er enkel å lage. Dette er et flott alternativ til pizza, da du i realiteten har byttet ut pizzabunn med squashbåter. Dermed er dette en rett med lav karbohydrat innehold også. Squashbåter smaker saftig og er dekorative. Beregn 1-2 squashbåter per person. Oppskrift til 4 personer.
Ingredienser:
450 g med kjøttdeig, karbonadedeig e.l.
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket oregano
1 ts salt
1 ts kvernet pepper
1 løk (liten)
2 dl finkuttet sopp
2 dl tomatbasert pastasaus kjøpt eller hjemmelaget
0,5 dl vann
4 Squash
Olje til steking
Garnityr
8 ss god ost med smak (Gruyère, Comte, Jarlsberg, Greve e.l.)
4 ss parmesan ost.
Fersk basilikum (kan sløyfes)
Fremgangsmåte: Squashbåter med fyll
- Start med å rense løken. Kutt løk og sopp i fine biter.
- Ha litt nøytral olje i en stekepanne. Stek kjøttdeigen, løk og sopp i en 5-6 minutter på medium varme i stekepanne, til alt er gjennomstekt. Du bør steke i omganger slik at kjøttdeigen ikke koker.
- Ha i krydder, vann og pastasaus. Rør godt om, og la det småkoke i et par minutter.
- Del squashen i to på langs slik at du får båtform. Bruk nå en skje eller lignende, og skrap ut en del av kjernen slik at du får et hulrom. Du må skrape ut såpass mye at du får plass til en passende mengde med fyll.
- Fyll så kjøttdeigblandingen jevnt over i squashene.
- Dryss nå over ca. en spiseskje god ost, og ca. en ½ spiseskje parmesan over hver squashbåt. Sett squashbåtene på en smurt ildfast form, eller en stekeplate med bakepapir.
Stekes: Midt i ovnen på 200 ºC i 16-20 minutter til squashen er blitt myk og gjennombakt.
Squashbåter med fyll serveres: Varme og med godt brød. Om ønskelig kan du drysse over litt fersk basilikum.
Allergi: Gluten og laktosefri. Det er så lite laktose i mer modnet ost at retten regnes om laktosefri. Høyt FODMAP skyldes løk og sopp. Fjerner du løk og sopp vil du få en rett med lavt FODMAP.