Sweet and sticky chickenwings som blir populære både for store og små
Søte og klebrige kyllingvinger med sesamfrø
Søte og klebrige kyllingvinger er en klassisk måte å lage kyllingvinger på i både USA og England. Sweet and sticky chickenwings. Enkel, rask og garantert populær blant store som små. Ikke spesielt dyrt, men nok ikke det sunneste alternativet. Her til 3-4 personer.
Ingredienser
1 kg kyllingvinger
2 ss sesamfrø (ristede)
Marinaden
4 ss ketchup
2 fedd hvitløk (knust)
1 ts salt
2 krm cayennepepper
1/2 ts kvernet/nystøtt pepper
2 ss knust eller revet ingefær
4 ss brunt sukker (F.eks. Demerara)
2 ss sweet soyasaus
4 ss sweet chilisaus
1 dl nøytral olje
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til marinaden godt sammen. Pass på at sukkeret løser seg opp.
- Hell marinaden over kyllingvingene, og blande og delvis masser inn kyllingen. Sett klebeplast over, og la kyllingen stå å marinere seg i minst 30-60 minutter. Gjerne mye lengre.
- Ha kyllingen så over i en langpanne, og spre den godt utover. Hell resten av marinaden over.
Stekes: På 200 C i en 35-40 minutter, eller til du ser at kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Snu dem minst en gang i løpet av steketiden, slik at de blir gyllne på begge sider.
Søte og klebrige kyllingvinger serveres: I små porsjonsboller. Dryss over litt sesamfrø på hver porsjon. Det passer fint med godt brød til som f.eks. Focaccia – se egen oppskrift: Focaccia
Allergi: Glutenfrie om du bruker glutenfri soyasaus. Laktosefri. Høyt FODMAP grunnet hvitløk og evt litt obs på om det er hvetemel i soyasausen. Benytt en glutenfri soyasaus og utelat hvitløken for et lavt FODMAP innehold.
Sesamfrø smaker ikke bare godt, og gir sprøhet til retten. De er også svært sunne. Les mer om sesamfrø her: Sesamfrø