Sopp
Soppsaus med kantarell gir en god saus

Her har du en enkel soppsaus, der man kan variere type sopp ut fra sesong og hva man får tak i. Smaker utmerket til kylling og kjøtt.

Ingredienser:

150 gram sjampinjong
100 g kantareller eller annen sopp
3-4 ss smør/samt litt nøytral olje
1 1/2 dl kraft/buljong
2 1/2 dl matfløte
1 ts soyasaus
5-7 dråper Worcestershire saus
ca.1/4 ts nykvernet pepper
ca.1/4 ts nykvernet salt

 

Fremgangsmåte:
Del soppen i skiver eller i mindre terninger. Smelt smør i pannen, ha i litt olje, og stek soppen på middels varme til den har fått en fin og gylden farge. Soppen vil også krympe en del, stek evt. litt ad gangen slik at det ikke begynner å koke. Kvern over salt og pepper. Ha soppen over i en kjele. Hell over kraft, fløte og kok opp. La sausen koke på middels til lav varme til den tykner. Ha så i soyasaus og worcestershire sausen. Smak ytterligere til med salt og pepper om nødvendig. (Noe det sjelden er behov for da soyasausen og buljong er salt, og worcestershire sausen gir en pepperaktig smak.) Ønsker du å tykne sausen raskere kan du drysse 2-3 ts hvetemel eller maizenamel over soppen på slutten av steketiden. Du mister da litt smak, ved å korte ned på koketiden.


Serveres:
 Til kylling, okse eller hvittkjøtt

Allergi: Tilpasses lett de med laktoseintoleranse ved å bruke laktosefri fløte. Glutenfri. NB! Det er malteddik av bygg i en del Worcestershire sauser, men den mest vanlige fra Lea & Perrins er glutenfri. Det er uansett ekstremt liten mengde Worcestershire sauser i denne sausen, så de fleste tåler den uansett, dersom de ikke er ekstremt følsomme for gluten. Høyt FODMAP.


Energi innehold: 
Pr. dl av ca 5 dl ferdig saus: 204 Kcal/854 Kj

Pin It on Pinterest

Share This