Solgrøt  – Copyright Coquere

Denne grøten er smakfull og mektig

 

Solgrøt

Solgrøt er enkel og rask å lage. Passer som et lite kveldsmåltid, frokost eller lunsj. Denne grøten skiller seg fra fløyelsgrøt, smørgrøt eller grøt med lignede navn, ved at man har eggeplomme i grøten. Eggeplommen gir en fin gulfarge og herav navnet solgrøt. Samtidig gir eggeplommen solgrøten en rundere og fyldigere smak. Dette er ingen lettvekter, men smaker utrolig godt.

 

Ingredienser:

5 dl melk
35-40 g smør
3 ss speltmel (fint siktet)
En nype salt
1 – 2 eggeplommer
2 ss vann

 

Fremgangsmåte: Solgrøt
  1. Smelt smør i en tykkbunnet kjele.
  2. Visp inn mel inntil du får en glatt blanding. Spe med melken.
  3. Ha i en nype med salt og kok opp under stadig omrøring.
  4. La solgrøten  småkoke i 4-5 minutter slik at råmel smaken forsvinner.
  5. Trekk grøten til side. Rør ut eggeplommen(e) i litt vann. Under rask visping blander du eggeplommen(e) inni grøten.

 

Tips: Du kan også tilsette mer smak til grøten. Vaniljesukker, kardemomme eller annen smak du liker kan passe.

Solgrøt serveres: umiddelbart med sukker og kanel.

Allergi: Gluten og laktose. Lages enkelt glutenfritt ved å bruke fint glutenfritt mel. Gjøres tilsvarende enkelt laktosefri ved å benytte laktosefri melk. Høyt FODMAP skyldes laktose i melken. Du får enkelt lavt FODMAP ved å lage grøten laktosefri på laktosefri melk basert på kumelk.


Ønsker du å lese mer om grøt genrelt: Grøt

Pin It on Pinterest

Share This