Denne grøten er smakfull og mektig
Solgrøt
Solgrøt er enkel og rask å lage. Passer som et lite kveldsmåltid, frokost eller lunsj. Denne grøten skiller seg fra fløyelsgrøt, smørgrøt eller grøt med lignede navn, ved at man har eggeplomme i grøten. Eggeplommen gir en fin gulfarge og herav navnet solgrøt. Samtidig gir eggeplommen solgrøten en rundere og fyldigere smak. Dette er ingen lettvekter, men smaker utrolig godt.
Ingredienser:
5 dl melk
35-40 g smør
3 ss speltmel (fint siktet)
En nype salt
1 – 2 eggeplommer
2 ss vann
Fremgangsmåte: Solgrøt
- Smelt smør i en tykkbunnet kjele.
- Visp inn mel inntil du får en glatt blanding. Spe med melken.
- Ha i en nype med salt og kok opp under stadig omrøring.
- La solgrøten småkoke i 4-5 minutter slik at råmel smaken forsvinner.
- Trekk grøten til side. Rør ut eggeplommen(e) i litt vann. Under rask visping blander du eggeplommen(e) inni grøten.
Tips: Du kan også tilsette mer smak til grøten. Vaniljesukker, kardemomme eller annen smak du liker kan passe.
Solgrøt serveres: umiddelbart med sukker og kanel.
Allergi: Gluten og laktose. Lages enkelt glutenfritt ved å bruke fint glutenfritt mel. Gjøres tilsvarende enkelt laktosefri ved å benytte laktosefri melk. Høyt FODMAP skyldes laktose i melken. Du får enkelt lavt FODMAP ved å lage grøten laktosefri på laktosefri melk basert på kumelk.
Ønsker du å lese mer om grøt genrelt: Grøt