Copyright Coquere

Softis – Copyright Coquere

Softis til sjokolade kladdekake

 

Softis

Softis hører gjerne sommeren til, og ofte noe man kjøper ute. Softis kan man fint spise hele året og passer til mye. Det er heller ikke så veldig vanskelig å lage softis, særlig om man har en ismaskin. Det går også greit an å lage den uten maskin. Her til 3-4 personer. Kan også fryses og blir da vanlig is.

 

Ingredienser:

2 dl kremfløte
3 egg
1 1/2 ts ekte vaniljesukker
60 g sukker
2 g xanthan (0,5 g pr 100 g væskemengde – får kjøpt på nett. Kan sløyfes)

 

Softis fremgangsmåte:
  1. Ha i egg, sukker og vaniljesukker. Miks lett med en miksmaster.
  2. Ha i xanthan og kremfløte. Pisk til alt er godt blandet i en ca 3-4 minutter.
  3. Ha massen over i en ismaskin og kjør den til du får softiskonsistens.
  4. Alternativt kan du mikse alt sammen og helle det over i en frysepose, og knyt godt igjen. Ha denne posen opp i en ny frysepose som du fyller med isbiter og en god del salt. Knyt også denne posen godt igjen. Ha et håndkle rundt, eller ta på deg hansker. Rist i 10-15 minutter til du får softiskonsistens.

 

Xanthan gjør at softisen holder konsistensen bedre. Kjøpes på nett, men du kan fint klare deg uten også. Du kan ikke bruke xanthan om du skal fryse ned isen etterpå. Se mer informasjon i link nederst på siden.

 

Softis serveres: Alene, i kjeks, med frukt og bær e.l. Ellers til sjokolade kladdekaken som på bilde. Se egen oppskrift: Sjokolade kladdekake  

Allergi: Glutenfri. Laktosefri om du benytter laktosefri fløte. Høyt FODMAP skyldes laktosen, så en laktosefri variant basert på kumelk gir lavt innehold.


De spesielt interesserte kan les en mer omfattende forklaring på hva xanthan er (engelsk tekst): Xanthan

En litt mindre omfattende artikkel om xanthan på norsk: Xanthan – Norsk

Pin It on Pinterest

Share This