Saftig, søt og salt snickerskake
Snickerskake
Her har du en nydelig snickerskake, som holder seg godt, og er enkel å bake. Liker du Snickers vil du elske snickerskake. Kan også fryses, så fint å ha på lager til uventede kaffegjester, eller når du bare har lyst på noe godt til kaffen. Bakes i stor langpanne.
Ingredienser:
6 eggehviter
500g sukker
330 g salte peanøtter (1 pk Polly)
200 g Ritz kjeks eller annen salt tilsvarende kjeks (1 pk)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Glasur
6 eggeplommer
100 g melis
100 g smør
200 g lys kokesjokolade
Snickerskake fremgangsmåte:
Kaken
- Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs.
- Kjør peanøtter og kjeksen i foodprocessor til alt er blitt kornete – start med peanøttene fordi de er harde. Eller dersom du en for liten foodprocessor kjør dem i to omganger hver for seg, og bland det hele godt sammen etterpå.
- Vend inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.
- Fordel deigen i en langpanne kledd med bakepapir. (Langpanne på ca 30 x 40 cm).
Stekes: Midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min.
Avkjøl i formen. Hvelv den så forsiktig ut av formen.
Glasur
- Pisk eggeplommer og melis til eggedosis.
- Brekk opp sjokoladen i små biter. Smelt smøret i en liten kjele, og ha i sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet inni smøret til en jevn blanding. Avkjøl sjokoladeblandingen til den er fingertemperert. Vend sjokoladen inn i i eggedosisen.
- Avkjøl nå glasuren i kjøleskapet, den blir tykk, men får en konsistens slik at du kan smøre den utover kaken.
- Fordel glasuren utover kaken. Del den så opp i passende former.
- Du kan om du ønsker det, pynte med forskjellige kakestrøsler.
- Sett den kaldt inntil servering.
Snickerskake serveres: Til sterk god kaffe eller alene slik du foretrekker.
Allergi: For de som er svært laktoseintoleranse – må du bytte ut sjokoladen med melkefri variant. Det er likevel lite sjokolade pr. kakestykke – så de fleste vil tåle det. Det finnes tilsvarende glutenfrie saltkjeks som Ritz. De fleste velassorterte dagligvarebutikker fører disse. Kaken passer derfor fint å lage glutenfri. Det er kun gluten i kjeksen, og det er ikke så stor forskjell på glutenfri kjeks og vanlig. Høyt FODMAP grunnet kjeksen, men bytter du den ut med en glutenfri variant så får du en kake så og si uten FODMAP.