Smørsjokoladefyll – Copyright Coquere

Sjokoladekakestykke med blant annet smørsjokoladefyll

Smørsjokoladefyll

Smørsjokoladefyll er et godt fyll til både sjokoladekaker, muffins og andre kaker. Den en smakfull og har en fyldig sjokoladesmak. Når kremen har stått ute i romtemperatur i noen minutter, har du et kremaktig og silkemykt fyll. Den smaker helt fabelaktig og er anvendelig. Smørsjokoladefyll egner seg blant annet utmerket som fyll på kaker som du ønsker å speilglasere. Dette fordi krem blir såpass fast når den blir nedkjølt, at en glasering vil fungere utmerket. Dette er et kakefyll du lager veldig raskt, men som likevel er et svært godt fyll.

 

Ingredienser

200 g smør
2 dl søt kondensert melk
70 g god kvalitet sjokolade med minst 50 % kakao innhold.
1 ts vaniljesukker

 

Fremgangsmåte
  1. Romtemper smøret, ha i vaniljesukker og visp den kremaktig.
  2. Ha nå i den kondenserte melken. Visp denne inn til alt er godt og blandet.
  3. Smelt så sjokoladen i et vannbad hvor du enten har en metall- eller glassbolle over en kjele med litt vann i. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet, og at du ikke får vann i sjokoladen. Du kan også smelte sjokoladen i en mikro, men dette gir mindre kontroll. Dersom du varmer opp sjokoladen for mye vil den bli knudret.
  4. Miks så den smeltete sjokoladen over i den smørblandingen.

 

Benyttes: Til muffins, sjokoladekaker, muffinsfrosting eller andre kaker du ønsker smørsjokoladefyll.

Allergi: Glutenfri. Laktose. Det vil være en del laktose i kondensert melk. Det er så vidt ikke kjent at det finnes laktosefri søt kondensert melk.

Du kan enkelt lage din egen søte kondenserte melk. Det er bare litt tidkrevende, men ellers enkelt. Se egen oppskrift her på Coquere. Kondensert melk


Les mer om kakaobønner og fremstilling av sjokolade Kakobønner

Les en mer utdypende forklaring på hva kondensert melk er (på engelsk) Condensed milk

Pin It on Pinterest

Share This