Dekorativ og enkelt å påføre her på en 22 cm høy kake
Sjokoladesmørkrem
Sjokoladesmørkrem er en svært anvendelig og rask krem å lage. Hvis du har romtemperert smør, kan du lage ferdig sjokoladesmørkrem på bare noen få minutter. Du kan velge å tilføre mer smak ved å benytte kaffe og ekstra vaniljesukker. Oppskriften gir nok krem til å dekke en kake med en diameter på 22 cm. Hvis du ønsker mer, kan du øke ingrediensene proporsjonalt.
Ingredienser
225 g smør
1 dl bakekakao
12 dl melis
1 ts vaniljesukker
1 krm salt
ca. 0,25 dl sterk kaffe eller melk
Fremgangsmåte
- Bruk romtemperert smør og en elektrisk mikser.
- Pisk smør og kakao sammen til du får en glatt og luftig krem.
- Pisk inn vaniljesukker og melis på sakte hastighet.
- Hell i kaffe eller melk sakte til kremen får en fin konsistens. Kaffe gir en mokkasmak. Hvis du ikke ønsker det, bruker du melk.
- Bruk en slikkepott til å skrape ned sidene.
- Pisk videre til du har fått en lett, kremete og glatt sjokoladesmørkrem.
Bruk: Sjokoladesmørkrem kan brukes som fyll, og pynt til sjokoladekake eller muffins.
Allergi: Sjokoladesmørkrem er glutenfri og inneholder litt laktose på grunn av smøret. Hvis noen er ekstremt laktoseintolerante, kan du bruke laktosefritt smør og laktosefri melk i stedet.
Les mer om hva kakao er: Kakao
For de spesielt interesserte – Les en mer omfattende artikkel om sjokolade er (engelsk tekst): Chocolate