Sjokoladesmørkrem – Copyright Coquere

Dekorativ og enkelt å påføre her på en 22 cm høy kake

 

Sjokoladesmørkrem

Sjokoladesmørkrem er en svært anvendelig og rask krem å lage. Hvis du har romtemperert smør, kan du lage ferdig sjokoladesmørkrem på bare noen få minutter. Du kan velge å tilføre mer smak ved å benytte kaffe og ekstra vaniljesukker. Oppskriften gir nok krem til å dekke en kake med en diameter på 22 cm. Hvis du ønsker mer, kan du øke ingrediensene proporsjonalt.

 

Ingredienser

225 g smør
1 dl bakekakao
12 dl melis
1 ts vaniljesukker
1 krm salt
ca. 0,25 dl sterk kaffe eller melk

 

Fremgangsmåte
  1. Bruk romtemperert smør og en elektrisk mikser.
  2. Pisk smør og kakao sammen til du får en glatt og luftig krem.
  3. Pisk inn vaniljesukker og melis på sakte hastighet.
  4. Hell i kaffe eller melk sakte til kremen får en fin konsistens. Kaffe gir en mokkasmak. Hvis du ikke ønsker det, bruker du melk.
  5. Bruk en slikkepott til å skrape ned sidene.
  6. Pisk videre til du har fått en lett, kremete og glatt sjokoladesmørkrem.

 

Bruk: Sjokoladesmørkrem kan brukes som fyll, og pynt til sjokoladekake eller muffins.

Allergi: Sjokoladesmørkrem er glutenfri og inneholder litt laktose på grunn av smøret. Hvis noen er ekstremt laktoseintolerante, kan du bruke laktosefritt smør og laktosefri melk i stedet.


Les mer om hva kakao er: Kakao

For de spesielt interesserte – Les en mer omfattende artikkel om sjokolade er (engelsk tekst): Chocolate

Pin It on Pinterest

Share This