Copyright Coquere

Copyright Coquere

Sjokoladesaus til flambert banan

Det å lage sin egen sjokoladesaus, er foruten at det er utrolig enkelt, en smaksmessig bombe. Sjokoladesaus passer utrolig godt til mange desserter. Is er en selvfølgelighet, men prøve det på andre ting som f.eks. jordbær og karamellpudding. Her har du min variant – silkemyk med en mektig og intens sjokoladesmak.


Ingredienser:

50 g usaltet meierismør
0,5 dl sukker
0,5 dl demerarasukker
2,0 dl fløte
100 g sjokolade 70 %


Fremgangsmåte:

Kok opp smør, sukkeret og fløten. Bruk en tykkbunnet kjele slik at det ikke svir seg. La det småkoke et par minutter mens du hele tiden rører. Ta så kjelen av platen, og la den stå et par minutter slik at det hele avkjøles litt. Knus sjokoladen i små bitter, og ha i litt av gangen mens du rører. Fortsett med dette til hele sjokoladen er rørt inn og smeltet.


Tips:
 Holder seg noen dager i kjøleskapet. Pass bare på å dekk den til med klebeplast e.l. slik at du unngår snerk, og kjøleskapsmak. Pass bare på å ta sausen ut i god tid før bruk – slik at den blir myk igjen. (Evt. kan du bruke mikroen på lav styrke). Ønsker du enda kraftigere sjokoladesmak kan du ha i kakaopulver. Ønsker du en mildere sjokoladesmak går det fint å bruke en sjokolade med mindre enn 70 % sjokolade.

Serveres: Lummen eller kald. Passer til is, flamberte eller stekte bananer.

Allergi: Glutenfri. Bruker du laktosefri fløte får du en svært laktoseredusert saus. Likevel ikke helt laktosefri, da det er noe laktose i 70 % sjokolade. Det er likevel såpass lite at de fleste tåler dette. For de som er totalt laktoseintolerante må du både kjøpe melkefritt smør og mørk sjokolade.

Pin It on Pinterest

Share This