Copyright Coquere

Sjokoladerullekake med smørkrem – Copyright Coquere

Sjokoladerullekake med smørkrem

 

Sjokoladerullekake med smørkrem

Sjokoladerullekake med smørkrem er barndomsminner for mange, og min mor bakte den ofte. Smaker utrolig godt og er enkel å lage. Kaken er glutenfri og tåles av de fleste andre med intoleranse også.  Dette er en skikkelig retrokake, og som inneholder ingredienser de fleste allerede har i skapet. Så flott kake å bake ved uventet besøk.

 

Ingredienser:

 

Rullekaken:

3 – 4 egg (3 store eller 4 små)
1,5 dl sukker
1,75 dl potetmel
3 ss kakao (bakekakao)
1 ts bakepulver

 

Fyll:

200 g smør, mykt
100 g melis
2 eggeplomme
2 ts vaniljesukker

 

Fremgangsmåte
Rullekaken
  1. Ha egg og sukker i en bolle og visp med en maskin til du får en lys og luftig røre. Det tar en 8-10 min.
  2. Sikt inn potetmel, kakao og bakepulver. Vend dette forsiktig inn med en slikkepott, slik at du ikke slår ut luften av røren.
  3. Ha røren i en langpanne, som du først har kledd med bakepapir. Bruk en slikkepott og fordel røren så jevnt utover du kan.

 

Stekes: I forvarmet ovn på 225 ˚C i ca. 5 minutter.

Avkjøl kaken noen få minutter, før du snur den over bakepapiret. Du må først ha drysset en del sukker ut på dette bakepapiret. Trekk så forsiktig papiret av bunnen. Legg så et godt fuktet kjøkkenhåndkle over kaken. Dette holder kaken fuktig, slik at du kan rulle den sammen etterpå uten at den sprekker.


Fyllet
  1. Vispe sammen smør, melis og vanilje. Desto lengre du visper, jo bedre og lettere blir smørkremen.
  2. Når du har fått en passe lufting krem, visper du inn eggeplommene.
  3. Ta av kjøkkenhåndkleet og smør kremen utover. NB! kaken må være helt avkjølt ellers smelter smørkremen.
  4. Rull nå forsiktig kaken sammen, samtidig som du tar av bakepapiret litt etter litt.
  5. Legg kaken med kanten ned.

 

Tips: Kaken er  fin å fryse, og setter du den først i kjøleskapet vil smørkrem bli en del hardere. Da kan du skjære den i porsjonsstykker og legge matpapir e.l. i mellom hvert stykke. Da kan du bare ta ut så mange stykker du vil. I tillegg tiner de da enda raskere.

Sjokoladerullekake med smørkrem serveres: Kutt endestykkene slik at du får en penere kake.  Pynt gjerne med litt røde bær som bringebær og rips. Dersom kaken har stått i kjøleskapet bør den stå ute i en 20 – 30 minutter slik at smørkremen blir mer myk igjen. 

Allergi: Glutenfri. Det er litt laktose i smør, men de fleste tåler dette. Dersom man er ekstremt laktoseintolerant må du benytte laktosefritt smør. Lavt FODMAP.


Les mer om hva kakao er: Kakao

Pin It on Pinterest

Share This