Copyright Coquere

Sjokolademousse – Copyright Coquere

 

Sjokolademousse her med bringebær og blåbær

 

Sjokolademousse

Sjokolademousse kan aldri slå feil og er populært blant store som små. Det å lage sin egen sjokolademousse fra bunnen av smaker himmelsk, og er utrolig mye bedre en halvfabrikata. I tillegg så er det kun naturlige ingredienser, og du velger selv hvor kraftig sjokoladesmak du ønsker. Dessuten er det en enkel dessert å lage, som fint kan lages dagen før om du ønsker det . Så perfekt dessert når du ikke ønsker noe stress ved gjestebesøk. Her til 4 personer.

 

Ingredienser:

150 g sjokolade minst 50 % (Desto høyere prosent, jo kraftigere smak)
50 g smør
2 dl kremfløte
2 stk eggehvite
2 stk eggeplommer
2 ss sukker + 1 ts

 

Forslag til evt. smakstilsetninger

zest fra en halv appelsin
2 ts pulverkaffe
50 g moste og silte bær som bringebær (sil vekk steiner)
Litt hele blåbær
Litt hakket sjokolade
1 krm chilipulver

 

Sjokolademousse fremgangsmåte:
  1. Pisk eggehvitene stive. Bollen må være helt ren. Du får bedre resultat i en metallbolle og gjerne med en liten klype salt. Vispene må også være rene og uten fett.
  2. Pisk eggeplommene med sukkeret til eggekrem. Du får ikke eggedosis av bare plommer slik det står i en del oppskrifter. Det får man kun med hele egg.
  3. Bryt opp sjokoladen i småbiter og smelt den sammen med smøret. Bruk lav varme eller i vannbad. Mikro går også bra, men også den på lav effekt. Bland alt godt sammen til en jevn masse. La stå og avkjøle litt.
  4. Ha i 1 ts sukker i fløten og pisk den stiv.
  5. Start med å folde inn sjokoladen i eggeplommene, så kremen, avslutt med eggehvitene. NB! Sjokolademousse handler om å beholde luftighet, så vend alt forsiktig inn.
  6. Ha sjokolademoussen over i serveringsglass og la det stivne i kjøleskap en 2-3 timer. Du kan med fordel la sjokolademoussen stå over natten.

 

Dersom du ønsker det kan du også tilføre ytterligere smaker, for en mer spennende sjokolademousse. Her har du noen forslag. Det er kun fantasien som setter begrensninger her.

Smakstilsetninger

Riv skallet av en halv appelsin og bland inn, eller ha i hakkede sjokoladebiter. Bruker du pulverkaffe eller chili har du denne i når sjokoladen er smeltet. Moste og avsilte bær vendes forsiktig inn. Hele blåbær kan du også vende forsiktig inn helt mot slutten Hakk resten av sjokoladen og bland det inn.


Sjokolademousse serveres:
Med vaniljesaus, eller litt pisket krem. Det smaker også nydelig med røde bær, eller blåbær til sjokolademousse.

 

Allergi: Glutenfri. Ikke laktosefri. Det er enkelt å lage sjokolademousse laktosefri. Du trenger stort sett bare å bytte ut kremfløten med laktosefri variant. Det er såpass lite laktose i sjokolade med 50 % kakao, eller mer at de fleste tåler det fint. Dersom man er ekstra følsom finnes det et godt utvalg sjokolade som er helt melkefrie. Lavt FODMAP om lager den laktosefri.


Les mer om sjokolade og kakaobønner: Sjokolade

Pin It on Pinterest

Share This