Sjokolademousse trifle 6
Sjokolademousse trifle er dekorativ

Sjokolademousse trifle er som navnet tilsier en mousse i tre lag. De gir både smak og dekorasjon. Middels komplisert, men litt tidkrevende. Det fine er at denne desserten lager du flere timer før gjesten kommer, gjerne dagen før. Så ingen stress. Triflen består av tykk vaniljekrem, mørk og hvit sjokolademousse. Smaken er helt himmelsk. Holder til minst 6 porsjoner.

 

Ingredienser:

Tykk vaniljekrem der du bruker 3 ss maizena. Se egen oppskrift: Vaniljesaus eller krem
3 ss sukker
60 g smør
100 g hvit sjokolade
200 g mørk sjokolade (fortrinnsvis 70 %)
3 eggehviter
5 eggeplommer
2 ss whisky

 

Fremgangsmåte:

Start med å lage den tykke vaniljekremen.

Så begynner du med den mørke sjokolademoussen: Visp først krem med 2/3 av sukkeret – sett den kaldt i kjøleskapet. Så i en ren glassbolle/metallbolle visper du eggehviten stivt sammen med 1/3 av sukkeret – sett kaldt. (En liten nype salt i hviten, gjør at den lettere stivner.) Ha 40 g smør i en liten kjele og den mørke sjokoladen. La sjokoladen smelte på svak varme mens du rører. Når du har fått en glatt fin sjokolademasse tar du 3 eggeplommer og rører raskt. Ha sjokoladen over i 2/3 av kremen, og vend inn med en slikkepott. Så tar du 2/3 av den stivpiskede eggehviten og vender inn på tilsvarende måte. Ha så i 2 ss whisky – en skje ad gangen.
Gjenta samme prosess med den hvite sjokoladen, med resten av ingrediensene. Men her har du ikke whisky.

 

Anretning: Når du er ferdig med vaniljekremen starter du å fylle denne i porsjonsformer. Deretter setter du den kaldt. Når den mørke sjokolademoussen er ferdig, fyller du den over vaniljekremen, og setter den på nytt kaldt. Til slutt har du over den hvitesjokolademoussen. Så lar du det stå kaldt i 2-3 timer.

Tips: Litt avhengig av formen du bruker, kan det være enklere å bruke en sprøytepose.

 

Serveres: Like før servering river du over litt mørk sjokolade.

Allergi: Glutenfri. Bruker du laktosefri fløte redusere du mengden laktose slik at de fleste tåler den. Dersom man er svært intolerant for laktose, fås det kjøpt laktosefri sjokolade som du kan bruke. Det er likevel svært lite laktose i 70 % sjokolade – så denne tåler de fleste. Har ikke funnet helt laktosefri hvitsjokolade, hvitsjokolade består av kakaosmør, men oftest også melkeprodukter av noen slag. Igjen tåler de fleste litt laktose så her kan du redusere den svært mye. Men viktig! Den blir ikke helt laktosefri.

Pin It on Pinterest

Share This