Sjokoladekake – Copyright Coquere

Speilglasert sjokoladekake med to typer fyll.

 

Sjokoladekake

Her har du en saftig sjokoladekake med en intens og kraftig sjokoladesmak. Du vil få en litt kompakt kake, men som ikke vil oppleves tørr, om du ikke oversteker den veldig mye. Noe av hemmeligheten til at kaken blir så saftig er en ingrediens som nok for noen vil oppleves merkelig. I denne kaken har du majones, og dette bidrar både til en emulgerende funksjon med egg og smør, samtidig bidrar den til den saftige smaken. Du vil likevel ikke kjenne noe smak av majones i kaken. Kaffe forsterker sjokoladesmaken, og gir heller ikke noe utpreget kaffesmak. Denne kaken er allsidig. Du kan fylle den med forskjellige typer fyll. Dersom du bruker en speilglasering, vil dette bli en luksuriøs konfektkake til de mer spesielle anledninger. Denne sjokoladekaken kan like fullt være en saftig kake til en hvilken som helst anledning avhengig av fyll og pynt. I kaken på bilde har jeg fylt med to typer fyll, både smørsjokolade- og vaniljekrem. I tillegg til at jeg har brukt en speilglasering. Du finner linker til alle elementer lengre ned i oppskriften.

 

Ingredienser

3,5 dl speltmel
2,4 dl kakao
1 ts salt
1 ½ ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
225 g smør
3,5 dl sukker
1,2 dl majones
3 egg
3,5 dl sterk kaffe

 

Fremgangsmåte
  1. Sikt alle de tørre ingrediensene i en bolle, med unntak av sukker. Miks alt godt sammen.
  2. Ha romtemperert smør i en bolle, og visp den til du får en luftig krem.
  3. Ha i sukker, og visp til smør og sukker hvitt.
  4. Ha nå i majonesen og visp alt godt sammen til du får en kremete røre.
  5. Deretter visper du inn ett og ett egg. Det er viktig at du kun har i ett egg ad gangen til dette er godt blandet inn, ellers vil røren skille seg.
  6. Deretter har du de tørre ingrediensene over i smørrøren. Den kan være en fordel å vispe inn litt og litt, da unngår du å stå i en støvsky av mel og kakao.
  7. Når alt er godt rørt inn heller du forsiktig i kaffen og visper til alt er en godt blandet rører. M.a.o. huskeregelen er tørt i smørblanding, og vått tilslutt. Det vil være fordel å benytte to like former. Den kan passe med former fra 20-22 cm i diameter.

 

Stekes: Forvarmet ovn på 160 °C midt i ovn på ca. 40-45 min dersom du bruker 2 former av 22 cm. Kakene er klare når du akkurat får ut en tørr bakepinne.

 

Kaken kan fylles med sjokoladesmørkrem, og i tillegg vaniljekrem. Se egne oppskrifter: Sjokoladesmørkrem Vaniljekrem

Dersom du ønsker en riktig flott kake, kan du speilglasere kaken. Dette øker vanskelighetsgraden betydelig, og krever en del mer forarbeid. Se egen oppskrift på sjokoladespeilglasering: Sjokoladespeilglasering

 

Allergi: Gluten. Laktosefri. Det er noe laktose i smøret, men totale mengden i hvert kakestykke vil være så lite, at det anses som laktosefritt. Lavt FODMAP


Les mer om kakaobønner og fremstilling av sjokolade Kakaobønner

Les mer om helsefordelene med mørk sjokolade som brukes i denne oppskriften Helsefordeler sjokolade

 

Pin It on Pinterest

Share This