Sjokoladekake med crème fraiche – Copyright Coquere

 

Det er en enkel kake å bake, og en vanskelig oppskrift å mislykkes med.

 

Sjokoladekake med crème fraiche

Sjokoladekake med crème fraiche er en saftig kake. Det er en enkel kake å bake, og en vanskelig oppskrift å mislykkes med. Sjokoladekake med creme fraiche er anvendelig og du kan bruke forskjellig typer fyll. I denne oppskriften foreslås det å fylle med vaniljekrem og pynte utvendig med en klassisk sjokoladesmørkrem. Det gir fine smakskombinasjoner, men du kan selv velge andre typer fyll etter eget ønske. Kaken blir saftig, fordi du bruker creme fraiche, uten at dette gir en syrlig smak. Det er en høy, og med foreslåtte fyll, blir dette en mektig kake. Dermed en kake som holder til mange selv om den kun er bakt i 20 cm kakeform.

 

Ingredienser

200 g smør
200 sukker
200 g spelt mel fint
40 g bake kakaopulver
3/4 teskje bakepulver
1/4 teskje natron
2 teskjeer vaniljesukker
200 g creme fraiche
2 egg

 

Fyll og dekorasjon

Vaniljekrem – se egen oppskrift: Vaniljekrem
Sjokoladekrem – se egen oppskrift: Sjokoladesmørkrem

 

Fremgangsmåte
  1. Ha sukker og smør i en bolle. Smøret må du ha romtemperert på forhånd. Bruk en elektrisk mikser og visp egg og sukker til det er godt blandet og sukkeret oppløst. Ofte sier man at man visper smør og sukker hvitt.
  2. Ha i mel, kakao, bakepulver og natron, miks på sakte fart til alt er godt blandet.
  3. I en ny bolle ha i egg, vaniljesukker og creme fraiche. Visp alt godt sammen.
  4. Hell så sakte de våte ingrediensene over i de tørre, mens du mikser kontinuerlig.
  5. Smør eller dekk med bakepapir, to runde springformer av 20 cm.
  6. Fordel deigen jevnt i begge. Det vil være fordel å bruke en vekt, og måle opp 2 like mengder.

 

Stekes: Forvarm ovn til 180 C med over og undervarme. Stekes i 25-30 minutter, men du må passe på hvordan det fungerer i din ovn. Bruk en stekepinne, og ta kaken ut akkurat i det det ikke finnes kake rester på den. Nb ikke overstek, da blir kaken tørr.

Avkjøl på rist inntil du skal pynte og fylle den.

 

Pynt og fyll

Fyll med vaniljekrem mellom kakelagene.

Dekk kaken utvendig med en sjokoladekrem. Bruke en sprøytepose og eventuelt en kakespatel for å få et pent inntrykk.

 

Den foreslåtte sjokoladesmørkrem er dekorativ og enkel å påføre – Copyright Coquere

 

Allergi: Gluten. Gjøres enkelt glutenfri ved å benytte glutenfritt mel. Kaken egner seg fint til å bake glutenfri. Laktose. Bytt ut creme fraiche med laktosefri creme fraiche. Høyt FODMAP grunnet laktose. Dersom du benytter laktosefri creme fraiche, vil du få lav FODMAP. Speltmel har moderat innhold av FODMAP. Fordi det er forholdsvis lite mel i kaken, vil det bli lavt FODMAP i hvert stykke.


Les mer om hva kakao er: Kakao

For de spesielt interesserte – Les en mer omfattende artikkel om sjokolade er (engelsk tekst): Chocolate

Hva er ekte vanilje: Vanilje

Pin It on Pinterest

Share This