Mug cake eller koppekake bakes superraskt
Sjokolade og peanøtt koppekake
Mug cake eller koppekake er superenkelt å lage. Det er som navnet tilsier en kake «bakt» i en kopp eller et krus. Sjokolade og peanøtt koppekake passer derfor helt ypperlig når man bare har lyst på noe til seg selv – eventuelt til to stykker. Smaker fabelaktig og helt klart noe man bør unne seg en gang i blant. Masse kalorier og skikkelig comfort food.
Ingredienser:
2 ss usaltet smør
40 g mørk sjokolade (55 % eller mer)
1 egg
2 ss melk
3 ss sukker
1 nype salt
3 ss spelt-, hvete- eller glutenfritt mel
¼ bakepulver
2 ss peanøtt smør (fin type)
1 ss salte peanøtter (kan sløyfes)
Vaniljesaus (kan sløyfes) – Se egen oppskrift: Vaniljesaus
Koppekake fremgangsmåte:
- Ha smør og finkuttet sjokolade i et stort krus eller kopp. Det er fordel om kruset har en litt oval bunn – men går greit uten.
- Kjør i mikroovn på full styrke i en 30-35 sekunder til alt er smeltet. Rør alt sammen med en gaffel.
- Ha i egg og melk. Visp til du får en jevn og fin røre.
- Ha så i sukker, salt, bakepulver og mel. Bland alt godt sammen til en jevn røre.
- Legg så forsiktig peanøttsmøret på toppen – men ikke rør det inn!
- «Kok» på full styrke i ca. 1 minutt og 45 sekunder. Ta ut og la den stå et par minutter. NB! Koppen blir veldig varm. Så vær forsiktig.
Sjokolade og peanøtt koppekake serveres: Lag et lite hull ned i koppekaken og hell litt vaniljesaus nede i om ønskelig. Dryss over litt hakkede peanøtter.
Allergi: Glutenfri om du benytter glutenfritt mel. Ikke laktosefri. Du må benytte laktosefri melk, det holder for de fleste. For de som er ekstremt laktoseintolerante må du også bruke melkefritt smør og sjokolade. For et lavt FODMAP innhold må du benytte laktosefri melk og speltmel. Mørk sjokolade har lavt FODMAP.