Nydelig seig og mektig sjokolade kladdekake
Sjokolade kladdekake
Sjokolade kladdekake er en veldig enkel kake å bake, og en svensk klassiker. Sjokolade kladdekake er rask, ukomplisert, med få ingredienser, og du vil sjelden mislykkes. I tillegg smaker den litt seige og klebrige sjokolade kladdekaken utrolig godt. Særlig sammen med litt, is, krem eller vaniljesaus. Slår an både hos voksne og barn.
Ingredienser:
2 egg
0,5 ts salt
4 ss kakao (bakekakao)
1,5 dl mel
3 dl sukker
100 g smør
Fremgangsmåte:
- Start med å smelt smør.
- Bland så alle de tørre ingrediensene sammen, avslutt med å ha i egg og det smeltede smøret.
- Rør godt.
- Ha kakedeigen over i en form på 23-24 cm.
Stekes: På 175 ºC i 30-40 minutter midt i ovnen. Tiden er avhengig av din ovn og formstørrelsen. Kaken er ferdig når kakepinnen slipper uten kakerester. Sjokolade kladdekake skal være seig i kjernen. Blir den tørr har du stekt for lenge. Dette er en kake som skal bli lav – så ikke bli fortvilet om du synes den er litt flat. Det er slik den skal være.
Serveres: Med krem og vaniljesaus, vanlig is eller softis. Kaken kan gjerne være litt lummen ved servering. Holder seg fint noen dager i kjøleskap og kan fryses.
Allergi: Laktosefri. For de ekstremt laktoseintolerante må du bruke melkefritt smør, men de aller fleste tåler så lite. Det er kun 100 g smør i hele kaken, så det blir marginalt med laktose. Kaken er ikke glutenfri om du ikke bruker glutenfritt mel. Det er likevel en kake som fint går å lage glutenfri, uten at det blir en alt for stor forskjell. Bare stek kaken litt kortere tid enn vanlig. Høyt FODMAP grunnet hvetemel – noe som enkelt da kan byttes ut med speltmel eller glutenfritt mel for et lavt FODMAP innhold.
Informasjon for den særinteresserte:
Kaddekake er en svensk klassiker, og i Sverige har man dedikert en dag til denne kaken; Kladdkakans dag 7 november. Les mer om kladdkaken her: Kladdkaka