De kan forberedes mange timer før du skal severe de, og er dermed ypperlig dessert til gjester.
Sitronmousse mini ostekake
Sitronmousse mini ostekake er dekorative, enkel å lage og smaker nydelig. De kan forberedes mange timer før du skal severe de, og er dermed ypperlig dessert til gjester. Sitronmousse mini ostekake smaker friskt av sitron. Sitronmousse er fløyelsmyk og passer perfekt sammen med havrekjeksen. Det fløyelsmyke, og den sprø kjeksen gir en fin kontrast. Dette er en mektig dessert, så oppskriften bør fint holde til fire små porsjoner eventuelt flere om du ønsker mindre porsjoner enn de på bildet.
Ingredienser
Sitronmousse
1,5 dl kremfløte
1,5 dl sukker
125 g naturell kremost
1 ts vaniljesukker
1,5 dl sitronkrem – se egen oppskrift: Sitronkrem
Gul konditorfarge (kan sløyfes, men gir en flottere farge)
Bunn
100 g havrekjeks (alternativt digestive eller annen type kjeks)
1 ½ spiseskje sukker
40 g smør
Fremgangsmåte
Sitronmousse
- Dersom du ønsker å lage sitronkrem selv. Start med denne, slik at den kjøles helt ned til romtemperatur.
- Kjør havrekjeksen i en foodprosessor, eller knus den i en plastpose e.l. Sett til side.
- Pisk sammen ost, sukker og sitronkrem. Dersom du ønsker en kraftigere gulfarge, har du i konditorfarge og pisker dette inn på dette punktet.
- I en separat bolle, pisk kremen luftig og fast.
- Vend nå den piskede kremen inn i ost og sitronkremblandingen.
Bunn
- Smelt smør i en passende bolle og ha i sukker.
- Rør godt slik at sukkeret løser seg.
- Ha nå i 7- 8 spiseskjeer med den knuste havrekjeksen. Bland godt.
Montering
- Ha 1 ½ – 2 spiseskjeer med havrekjeksen i passende porsjonsformer.
- Trykk den lett ned, slik at den blir litt fastere.
- Ha sitronmousse over i en sprøytepose. Dette gjør det lettere å få til et penere resultat, men ikke nødvendig om du ikke ønsker det.
- Fyll nå opp sitronmousse i porsjonsformene.
- Dekk de til med klebeplast eller lignende. Sett de kjølig i 2-3 timer.
Servering: Pynt slik du ønsker med sitronskiver, kandiserte sitron, sitronmelisse og med litt av den knuste havrekjeksen.
Allergi: Gluten. Lages enkelt glutenfri ved å benytte glutenfri kjeks. Laktose. Gjøres enkelt laktosefri ved å benytte laktosefri kremfløte og laktosefri kremost. Dersom du lager den laktosefri får du lavt FODMAP.
Sitron er sunt og et naturlig konserveringsmiddel. Les mer om sitron mange egenskaper: Sitron
Les mer om sitronens helsefremmende effekter (engelsk tekst): Lemon benefits