
Copyright Coquere
Sitronkrem søtt og syrlig kombinasjon her som fyll i makroner
Sitronkrem
Sitronkrem smaker friskt og syrlig, men har såpass mye sukker at den ikke blir for syrlig. Sitronkrem har en smak som minner veldig om Fox karameller. Sitronkremen passer som fyll til flere typer kaker.
Ingredienser:
2 egg
Zest av 1 sitron (Zest kun gul del av skallet)
100 sukker
75 g smør
1 dl fersk presset sitronsaft (ca. 2 sitroner)
Fremgangsmåte:
- Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i en kjele. Kok i ca. 1 minutt mens du visper godt hele tiden.
- Avkjøl til ca. 35-40 grader og bruk en visp og rør inn romtemperert smør. B
- ruker du en håndmikser får du en ekstra glatt og fin sitronkremen.
- La sitronkremen avkjøles i kjøleskap i minst 3-4 timer eller til dagen etter.
Bruksområde: Til makronfyll eller annen kakefyll.
Allergi: Gluten og laktosefri. Lavt FODMAP.