Denne kremen smaker friskt og er veldig anvendelig.
Sitronkrem
Sitronkrem smaker friskt og er veldig anvendelig. Sitronkrem kan benyttes som kakefyll, i desserter og passer fint som fyll i makroner. Denne kremen smaker nydelig i seg selv, og kan brukes på brød på samme måte som syltetøy. Sitron er et naturlig konserveringsmiddel, og sitronkrem holder seg derfor i mange uker i kjøleskapet. I denne oppskriften lages den forholdsvis tradisjonelt med få ingredienser, og uten fløte. Oppskriften gir ca. 5 dl ferdig sitronkrem.
Ingredienser
100 g usaltet smør (til fyll i kaker bruk 125 g smør)
1 ½ dl sukker
Saft av 2 sitroner (ca. 1,3-1,5 dl)
3 egg
Sitronkrem fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker sammen i 3-4 minutter. Du skal ikke piske den til eggedosis.
- Ha eggeblandingen over i en tykkbunnet kjele. Ha i sitronsaften. Passe på å ha silt den slik at du ikke får med fruktkjøtt.
- Varm opp på medium varme inntil du når ca. 84 °C. Bruk gjerne et kjøkkentermometer, slik at du ikke får eggerøre. Rør hele tiden med en visp. Sitronkremen er klar når den har tyknet.
- Trekk så kjelen til siden. La den stå i 3-4 minutter, og visp så inn smøret.
- La sitronkremen stå til den har fått romtemperatur. Du kan nå helle den over på glass. Kan fint oppbevares lenge i kjøleskap.
Sitronkrem Bruk: På brødskiver, i desserter, fyll i kaker med mer.
Allergi: Gluten og laktosefri. Dersom noen er ekstremt laktoseintolerante bør du benytte laktosefritt smør. Det er i hovedsak ikke nødvendig, da det er lite laktose i 100 g smør. Lavt FODMAP
Sitron er sunt og et naturlig konserveringsmiddel. Les mer om sitron mange egenskaper: Sitron
Les mer om sitronens helsefremmende effekter (engelsk tekst): Lemon