Sitronkrem – Copyright Coquere

Denne kremen smaker friskt og er veldig anvendelig.

 

Sitronkrem

Sitronkrem smaker friskt og er veldig anvendelig. Sitronkrem kan benyttes som kakefyll, i desserter og passer fint som fyll i makroner. Denne kremen smaker nydelig i seg selv, og kan brukes på brød på samme måte som syltetøy. Sitron er et naturlig konserveringsmiddel, og sitronkrem holder seg derfor i mange uker i kjøleskapet. I denne oppskriften lages den forholdsvis tradisjonelt med få ingredienser, og uten fløte. Oppskriften gir ca. 5 dl ferdig sitronkrem.

 

Ingredienser

100 g usaltet smør (til fyll i kaker bruk 125 g smør)
1 ½ dl sukker
Saft av 2 sitroner (ca. 1,3-1,5 dl)
3 egg

 

Sitronkrem fremgangsmåte
  1. Pisk egg og sukker sammen i 3-4 minutter. Du skal ikke piske den til eggedosis.
  2. Ha eggeblandingen over i en tykkbunnet kjele. Ha i sitronsaften. Passe på å ha silt den slik at du ikke får med fruktkjøtt.
  3. Varm opp på medium varme inntil du når ca. 84 °C. Bruk gjerne et kjøkkentermometer, slik at du ikke får eggerøre. Rør hele tiden med en visp. Sitronkremen er klar når den har tyknet.
  4. Trekk så kjelen til siden. La den stå i 3-4 minutter, og visp så inn smøret.
  5. La sitronkremen stå til den har fått romtemperatur. Du kan nå helle den over på glass. Kan fint oppbevares lenge i kjøleskap.

 

Sitronkrem Bruk: På brødskiver, i desserter, fyll i kaker med mer.

Allergi: Gluten og laktosefri. Dersom noen er ekstremt laktoseintolerante bør du benytte laktosefritt smør. Det er i hovedsak ikke nødvendig, da det er lite laktose i 100 g smør. Lavt FODMAP


Sitron er sunt og et naturlig konserveringsmiddel. Les mer om sitron mange egenskaper: Sitron

Les mer om sitronens helsefremmende effekter (engelsk tekst): Lemon

 

Pin It on Pinterest

Share This