Copyright Coquere

Shrikhand – Copyright Coquere

Dette er en smakfull, kalorifattig og lett dessert.

 

Shrikhand

Shrikhand er en indisk dessert. Den er smakfull, kalorifattig og en lett dessert. Shrikhand betyr for øvrig ambrosia for guder. Så den anses som den rene gudommelige desserten. Jeg vil ikke gå så langt, men det er en god dessert. Shrikhand passer fint etter litt tyngre hovedretter, eller når man bare ønsker en lett og frisk dessert med få kalorier. Her har du til 5-6 personer.

 

Ingredienser:

500 g gresk yoghurt naturell
1,5 – 2,0 dl melis
1-2 krm malt kardemomme
En nype med safran tråder
0,5 dl melk
3 ss hakkede mandler
3 ss hakkede valnøtter


Garniyr

Litt hakkede nøtter
Granateple frø
Litt sirup, agavesirup, lønnesirup e.l. (kan sløyfes)


Alternativ smak uten nøtter og safran

8-10 Bringebær
8- 10 Blåbær
5-6 Jordbær (istedenfor bringebær)
2 ts ekte vaniljesukker


Garnityr

Den samme typen bær
Litt sirup, agavesirup, lønnesirup e.l. (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte: Shrikhand

1.  Start med å varme melken og ha safran i den. La den stå i ca. 10 minutter slik at safran får trukket seg godt inni melken.
2.  Bruk en miksmaster og rør yoghurten godt.
3.  Ha i melis og krydder visp videre.
4.  Ha i safranmelken og visp videre til alt er god blandet.
5.  Hakk nøtter og ha i meste parten, spar noe til garnityr. Bland godt med en slikkepott.
6.  Ha Shrikhanden over i porsjonsformer. La den nå stå kaldt i kjøleskapet i 2-3 timer.

 

Alternativ smak

Følg instruksen frem til pkt. 3.

4. Ha bare i melk uten safran.
5. Kutt opp jordbær eller bringebær. Blåbærene kan du ha i hele.
Bland bærene forsiktig inn med slikkepott.
6. Ha Shrikhanden over i porsjonsformer. La den nå stå kaldt i kjøleskapet i 2-3 timer.

 

Shrikhand serveres: Dryss over litt nøtter, granateplekjerne og drisle over sirupen om du ønsker det. I alternativ variant pynter du med bær. 

Allergi: Glutenfri. Ikke laktosefri. Den gjøres enkelt laktosefri ved å bruke laktosefri yoghurt. Får du ikke tak i laktosefri gresk yoghurt. Kan du brukte vanlig laktosefri, og la den henge i 6-7 timer i et klede/osteklede. Du kan også bruke evt. kaffefilter. Høyt FODMAP, dette skyldes laktosen. Benytt laktosefri yoghurt for et lavt innehold. Vær obs på at noen nøtter som mandler, cashew og pistasj har høyt FODMAP.

Copyright Coquere

Copyright Coquere

Shrikhand alternative smaksatt med blåbær og bringebær


Les mer om den indiske desserten: Shrikhand

Pin It on Pinterest

Share This