Copyright Coquere

Sammenrullede toast – Copyright Coquere

Sammenrullede toast (French toast roll-ups) er farlig gode

 

Sammenrullede toast

Sammenrullede toast, eller French toast roll-ups er farlig gode. Når de i tillegg er superkjappe, og veldig lette å lage, så er det forståelig at man kan bli hektet. Det er nok ikke den minst kalorifattige desserten, eller kaffekosen man kan unne seg. I blant er det vel likevel lov å kose seg.

 

Ingredienser

8 stk toast skiver
2,5 dl melk
2 egg
1 eggeplomme
½ ts salt

 

Fyll alternativer

Jordbær-, bringebær-, aprikosesyltetøy e.l.
Karamellisert kondensert melk
Frukt og bær som bringebær, blåbær, jordbær, banan o.l.
Sjokoladepålegg som nutella e.l.
Peanøttsmør
Med flere avhengig av fantasi og smak.

 

Garnityr

1,5 dl sukker
2-3 ts kanel

 

Smør til steking

 

Sammenrullede toast fremgangsmåte:
  1. Start først med å kutte vekk skorpen på toastskivene. Kjevle de så litt flatere og større.
  2. Smør så på fyllet, men la det være igjen ca. 1 cm på enden i rulleretningen. Klem de lett ned med «sømmen» ned.
  3. Gjør så klar sukker og kanel ved å blande dette godt, og ha det over på en tallerken.
  4. I en litt vid og flat bolle visper du nå sammen egg, eggeplomme, melk og salt.
  5. Dypp nå toastrullene en og en i eggemiksen.
  6. Ha passe med smør i en stekepanne, og stek hver toastrull jevnt rundt på alle sider. Start med «sømsiden».
  7. Du kan steke 3-4 toastruller pr omgang.
  8. Når de er jevnt stekt og ferdige, ruller du hver toast i sukker og kanelblandingen, til de er jevnt dekket.

 

Sammenrullede toast serveres: Umiddelbart litt lune, men er også gode kalde.

Allergi: Glutenfri om du benytter glutenfritt toastbrød. Laktosefri om du benytter laktosefri melk. Høyt FODMAP avhenger av laktosen og hva du har som fyll. Benytter du laktosefri melk og har fyll som jordbær, bringebær o.l. får du lavt FODMAP.


Det franske kjøkken blir regnet inn blant de fem store kjøkken i verden. Les mer om det franske kjøkken: Det franske kjøkken

Les en mer omfattende artikkel om det franske kjøkken her (engelsk tekst): French cuisine

Pin It on Pinterest

Share This