Denne kremen har en fin kombinasjon mellom salt og søtt her som makron fyll
Saltkaramellkrem
Saltkaramellkrem har en fin smakskombinasjon. Den søte karamellsmaken, mot den dempete saltsmaken harmonerer godt sammen. Saltkaramellkrem passer som fyll til flere typer kaker.
Ingredienser:
100 g fløte
125 g sukker
115 g smør
4 g salt
Fremgangsmåte: Saltkaramellkrem
- Smelt sukker i en tykkbunnet kjele på middels varme. NB! ikke bruk non-stick for da krystalliserer sukkeret. Rør med en tresleiv innimellom slik at du får en karamell med jevn farge gyllen brun farge. Dersom du varmer for mye vil det sukkeret brenne seg og du får en bitter smak.
- Varm opp fløte i en liten kjele eller i mikro. Trekk kjelen med karamell av platen og hell den varme fløten forsiktig over i karamellen. Rør hurtig hele tiden til alt er godt blandet.
- Avkjøl blandingen noen grader, og pisk inn små terninger av smør.
- Ha så i saltet og rør godt.
- Hell nå karamellsausen over i i en bolle og avkjøl i romtemperatur i 2-3 timer.
Saltkaramellkrem bruksområde: Makronfyll eller andre kaker
Allergi: Glutenfrie. Ikke laktosefri om du ikke benytter laktosefri fløte. Derom man er ekstremt laktoseintolerant må det også benyttes laktosefritt smør.
Les mer om hva makroner er: Makroner