Copyright Coquere

Røykelaksdolmer med laksemousse – Copyright Coquere

Her har du klassiske smakskombinasjoner i samme pakke eller dolmer

 

Røykelaksdolmer med laksemousse

Røykelaksdolmer med laksemousse med pepperrotkrem er en nydelig forrett. Den ser dekorativ ut i tillegg. Her har du klassiske smakskombinasjoner i samme pakke eller dolmer. Dolmer kommer forøvrig fra det tyrkiske kjøkken, selv om ingrediensen her istedenfor er typisk for det skandinaviske kjøkken. Her til 4 forretter.

 

Ingredienser

125 g rå laks
125 g røykelaks
1 ss sitronsaft
1 ss dill
1/2 – 1 ts pepper (ny kvernet)
4 ts Dijon sennep med honning
2 ss lettrømme
1 ss naturell ost (philadelphia eller annen nøytral ost)
4 små toast
Ca 200 g røykelaks i skiver til innpakning

 

Garnityr

4 ts lodderogn eller øretrogn
Fersk dill
Pepperrotkrem – se egen oppskrift: Pepperrotkrem

 

Fremgangsmåte
  1. Sett kremosten ute slik at den blir romtemperert.
  2. Start så med å skylle den rå laksen. Tørk den godt av på med tørkepapir. Det er ekstremt viktig med god hygiene i forhold til denne retten. Del så den rå røykelaksen i ca 2 cm biter. Ha den over i foodprosessor og kjør til du får en jevn masse, men som fortsatt har igjen en del struktur. Kjører du for lenge får du en for finmalt masse.
  3. Ha laksen over i passende boller. Ha i sitron, dill, pepper, sennep og bland godt.
  4. Visp osten slik at den blir mer kremete.
  5. Ha deretter i lettrømme og kremosten over i lakseblandingen.
  6. Bland alt godt sammen. Smak til med evt. mer pepper.

 

Montering
  1. Ha noe småformer som du smøre lett med olje.
  2. Ha nå klebeplast opp i formene og legg så opp i skiver av røykelaks. Pass på at røykelaksskivene kommer godt inn til veggene og ned i formen.
  3. Fyll nå på moussen, og brett over røykelaksen.
  4. Dekk dem til med klebeplast og sett dem kaldt, inntil du skal servere dem. De bør helst stå en times tid slik at smaken og konsistensen setter seg. Du kan fint la de stå mye lenger om det passer. NB! du vil helt sikker få en del laksemousse til overs. Den kan du fint bruke som pålegg på brød.

 

Serveres: Hvelve laksedolmene forsiktig ut på en liten tallerken. Ta så av resten av klebeplasten. Pynt med litt dill, og ha på litt pepperrotkrem. Det passer fint med en liten toast ved siden av.

Allergi: Glutenfri. De er laktosefri om du benytter laktosefri rømme og laktosefri kremost. Lavt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This