Røstiegg litt eksklusiv frokost
Røstiegg
Røstiegg er perfekt frokost og enkle å lage. Litt tidkrevende, men det meste av tiden står de i ovnen. Så ønsker du en litt mer eksklusiv og annerledes frokost er røstiegg midt i blinken. De er billige å lage og smaker deilig. Du kan med fordel oppbevare de kaldt for senere bruk, og så varme de lett i mikroen. De smaker selvfølgelig best nystekte. Her har du 6-7 røstiegg.
Ingredienser:
3 mellomstore poteter
25-30 g smør
1 dl revet ost
140-150 g med bacon biter
6-7 egg
Salt
Pepper
Garnityr
Revet ost
Persille, kjørvel e.l urt
Fremgangsmåte:
- Start med å skrelle og rive potetene på et rivjern. Skvis ut vann av de ferdigrevne potetene.
- Riv så ost. Smelt smøret og bruk en bakepensel som du smører 6-7 muffinsformer. Ha nå ca. 1 spiseskje med revne poteter i hver muffinsform. Trykk de lett ned. Pensle de så litt med mer smeltet smør. Dryss lett over litt pepper og salt. Ha så ca. 1 ts med ost over.
- I mellomtiden når røstieggene står i ovn freser du bacon i et par minutter slik at de blir gjennomstekt. Sett til side.
Første trinn før første steking
Stekes første gang: I forvarmet ovn på 220 ˚C i 14-16 minutter. Ta ut formen av ovnen, og senk temperaturen i ovn til 175 ˚C.
- Dryss over litt bacon i hver form. Knekk i et egg i hver form og avslutt med å ha over litt revet ost. Alternativ kan du ha bacon over egget istedenfor egget over baconet.
- Salte og pepre de litt, men vær forsiktig med saltet, da baconet også er salt.
Andre trinn før siste steking.
Stekes andre gang: I forvarmet ovn på 175 ˚C i 14-16 minutter avhengig av hvor løst egg du ønsker. Ta de så ut å la de stå en 3-4 minutter. Bruk enn skarp kniv og skjær rundt kanten på røstieggene. Det kan være praktisk å ta de ut med f.eks. med en liten slikkepott.
Serveres: Varme som de er eller med godt brød og litt salat til.
Allergi: Gluten og laktosefrie. Lavt FODMAP.