Røkelaks og avokado er fin kombinasjon
Røkelaks på en seng av avokado med ostekrem er en dekorativ forrett. Den må gjøres klar like før servering, men er rask å montere. Det er god forrett som både en sunn og smakfull. Her forslag til 4 personer.
Ingredienser:
2 avokadoer (1/2 avokado pr pers.)
4 skiver røkelaks
1 sitron
Ostekremen
125 g fersk ost naturell
1 krm tørket dill
1/2 reddik
1-2 ts sitronsaft
1 ts sukker
salt/pepper
Garnityr
1/2 reddik
Litt dill
Fremgangsmåte:
- Start med ostekremen. Ha osten over i en glassbolle. Bruk en skje eller lignende rør osten myk og mer kremet.
- Kutt reddiken fint – å ha denne i osten. Ha så i sitronsaften, dill, sukker og litt salt/pepper – bland alt kraftig sammen.
- Smak til evt. med mer salt/pepper.
- Del avokadoene i to og fjerne steinene. Bruk en skje å få ut avokadokjøttet. Bruke en skarp fin kniv til å dele avokadoene i tynne skiver.
- Legg avokadoen så utover på en skjæreskive e.l. å klem sitronsaft av 1/4 sitron på. Pass på å vend den slik at du får sitronsaft på begge sidene av avokadoskivene. Den blir fort brun og udelikat dersom du ikke gjør dette.
Montering
Legg avokadoskivene pent utvover en asjett. Kvern over litt salt og pepper. Ha nå på en liten rand av ostekremen. Dander røkelaksen over. Ha til slutt en klatt med ostekrem på toppen, og pynt med et par tynne skiver reddik. Dryss til slutt litt dill over.
Serveres: Umiddelbart
Allergi: Glutenfri. Det er mye laktose i ferskost. Det finnes gode laktosefrie ferskoster som alternativ f.eks. Tofutti creamy smooth, den fås kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker. Høyt FODMAP, da avokado inneholder mye FODMAP finnes det ikke noe alternativ.