Copyright Coquere

Copyright Coquere

Riz au lait smaker nydelig for store og små

Riz au lait er en tidløse franske dessert klassikeren, som appellerer både til barn og voksen. Oppskriften har jeg fra den kjente franske Michelinstjerne kokken Raymond Blanc. Eller mer korrekt i følge ham selv; dette er oppskriften fra hans mor, og som har blitt overført gjennom generasjoner i hans familie. Riz au lait er enkel, men litt tidkrevende å lage. Kan denne enkle, men gode desserten serveres på en Michelinstjerne restaurant, så kan den vel saktens serveres til gjester.

 

Ingredienser:

170 g ris
1,7 liter h-melk
Ekte vaniljesukker
100 g sukker
Ca. 75 g brunt demerarasukker til glasuren.

 

Fremgangsmåte:

Start med å lage en vanlig risengrynsgrøt. Her er det viktig at man bruker h-melk. Samt at du rører jevnt hele tiden slik at grøten ikke brenner seg. Så ikke vær fristet til å kjøp hurtigkok grøtris til denne desserten. La grøten kjøle seg til den blir lummen.

 

Smør passe ildfaste porsjonsformer, eller evt. en stor form. Strø sukker rundt i formen og hell over grøten. Sett formen midt i ovnen på 150 grader i 30 min. Avkjøl i minst 1 time, og dryss over et tynt lag med demerarasukker. Karamelliser på samme måte som ved Crème Brulèe. Bruk en gassbrenner, her trenger du ikke kjøpe en spesial laget for Crème Brulèe. Har du ikke dette, sett formene på øverste rille i ovnen og bruk grillelementet i 2-3 min. til sukkeret er blitt karamellisert. Serveres umiddelbart.

 

 Serveres: Med bær eller bærkompott.

Allergi: Glutenfri. Bruk laktosefri melk for å lage desserten laktosefri.

Pin It on Pinterest

Share This