Copyright Coquere

Risvårruller med kylling – Copyright Coquere

Vårruller med rispapir er den perfekte retten når du ønsker å redusere på kaloriene.

 

Risvårruller med kylling

Risvårruller med kylling er mye enklere å lage enn de fleste tror. Det handler i stor grad om å kutte opp ting i veldig småbiter. Steke kjøttet, og så rulle alt inn i rispapiret. Det er en svært mager rett, som samtidig er full av gode smaker. Her har du et forslag til fyll med kombinasjoner av smaker som passer bra sammen.  Risruller som de også kalles, er den perfekte retten når du ønsker å redusere på kaloriene, men ikke på smak. I tillegg er rispapir glutenfritt, så her har du en god rett for de med glutenintoleranse. Beregne 3-4 vårruller til hver person som hovedrett eller 1 vårrull som forrett.

 

Ingredienser:

250-300 g kyllingfilet (ca. 1 stor)
¼ slangeagurk
¼ gulrot
½ avokado
6-7 Cherry tomater
½ sitron
1 spiseskje fersk basilikum
½ ts chili malt
1 ss sweet chilisaus
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss rapsolje
8-12 rispapir

 

Garnityr
Vårløk eller gressløk

 

Fremgangsmåte:
  1. Start med å kutte opp agurk og gulrot i små tynne staver.
  2. Del så avokadoen i to, ta ut stenen og fruktkjøttet. Kutt det så opp i småbiter og ha det over i en liten bolle. Press over sitronsaft fra den halve sitronen, vend avokadokjøttet godt inn i sitronsaften.
  3. Del cherry tomatene i fire deler og ta ut det bløte innholdet med en skje eller kniv. Det blir for mye væske i om du ikke tar ut kjernen av tomaten. Del så tomatene opp i småbiter og ha de opp i sammen med avokadoen. Ha opp i finkuttet basilikum og bland alt godt sammen.
  4. Skjær nå kyllingfileten opp i små biter. Ha kyllingen over i en bolle. Ha over chili, chilisaus, salt, pepper og oljen. Bland alt godt sammen. Stek nå kyllingen i en stekepanne på god varme. Du kan med fordel både salte og pepre enda litt til mens du steker. Sett så kyllingen til side og la den kjøle seg ned.
  5. Varm opp vann til fingertemperatur, og ha vannet over i en stor bolle. Nå kan du begynne å montere Risruller. Det er en fordel om du bruker et fuktig kjøkkenhåndkle og legge det på en stabil flate.
  6. Bløt nå rispapiret i en 15-20 sekunder. Legg det bløtlagte rispapiret pent ut på håndkle. Start med å fylle på litt kylling, avokado og tomatblandingen, legg så på staver av agurk og gulrot. Brett rispapiret over slik at det omslutter innholdet helt. Brett nå siden over og rull risrullen sammen slik at den låser alt inne.
  7. Legg den nylagede vårrullen til side på et fat. Fortsett med neste til du har brukt opp alt fyllet.

 

Tips:

Du vil da få en 8-12 risvårruller med kyllingavhengig av hvor mye du fyller i dem. Du kommer fort inni teknikken. Sett vårrullen kaldt inntil du skal servere dem.

 

Risvårruller med kylling serveres: Med sweet chilisaus og soyasaus som dipp. Dryss over litt finkuttet vårløk eller gressløk.  

Allergi: Gluten og laktosefritt. Høyt FODMAP skyldes avokado. Du kan alternativt bruke mer agurk, tomat, og gulrot.


La deg inspirere:

Les mer om rispapir som brukes til bla risruller her: Rispapir

Ser du etter flere lavkaloriretter forsøk denne kyllingsuppen: Kyllingsuppe

Pin It on Pinterest

Share This