Copyright Coquere

Copyright Coquere

Risotto her med kylling

Risotto er klassisk italiensk rett med opprinnelse fra Nord Italia. Den finnes i et utall varianter. Det fine er at du kan fylle den med det du vil. Risotto kan lages helt vegetarisk, med fugl, kjøtt eller skalldyr. Det er bare fantasien som setter grenser. Uansett så er risotto fyldig og har en nydelig kremet konsistens. Den passer som forrett, lunsj, middag og tilbehør. Det er helt sikkert alle mulighetene som har gjort den så populær. I tillegg er det en billig rett. Her til 4-5 personer.

 

Ingredienser:

6 dl risottoris
300 g sopp (gjerne en blanding)
2 delikatesseløk eller sjalottløk
1 fedd hvitløk
3 kyllingfileter (kan sløyfes for vegetarversjon)
250 g fine erter (hermetiske)
2-3 dl grov revet parmesan
2 dl hvitvin (halvtørr eller tørr)
13-14 dl kylling eller hønsekraft (Eller 3 hønse buljongterninger til 2 liter vann)
Salt
Pepper
Smør

 

Garnityr

Revet parmesan
Basilikum eller persille

 

Fremgangsmåte:

1.     Start med å finhakk løk og hvitløk. Sett til side så lenge. Kutt nå opp soppen og sett den til side så lenge. Skjær nå kyllingen først i strimler og så i mindre biter.

2.     Ha litt olje i en stekepanne og stek først kyllingen lett gyllen. Salt og pepre litt forsiktig. Sett den til siden så lenge.

3.     Ha nå rikelig med smør i gryten du skal lage risottoen i. Stek soppen. Ha i litt mer smør og stek løken blank. Til slutt har du i risen og blander godt. Stek den litt blank og myk. Ha så i gurkemeien.

4.     Ha så i hvitvin og kok opp. Deretter har du i ca. 3 dl kraft og lar det små koke til det meste av væsken er kokt inn. Så har du i nye 3 dl med ny kraft og gjentar prosessen. Slik fortsetter du til du har hatt i ca. 13-14 dl. Risottoen er ferdig kokt når risen har blitt kremet, men har litt tyggemotstand.

5.     Ha nå i parmesan og rør om til osten har smeltet inn.

6.     Rør inn kylling og helt til slutt rører du forsiktig i ertene.

 

Serveres: Ha over i porsjonskåler. Riv over parmesan og pynt med basilikum eller persille.

 

Allergi: Glutenfri og laktosefri. Høyt FODMAP. Dette skyldes både erter, sopp og løk. Dersom du skal redusere FODMAP innholdet kan du bytte ut erter med grønne bønner, løk med grønn del av purre, eller vårløk. Det finnes ikke noe godt bytte med sopp. Så den må du helt utelate.

Pin It on Pinterest

Share This