Copyright Coquere

Remulade – Copyright Coquere

Remulade smaker utmerket til fisk

 

Remulade

Det å lage sin egen remulade er så enkelt og raskt at du vil bli overrasket. Smaker utrolig mye bedre enn de du kjøper ferdig. Remulade er en typisk kald saus, og i slekt med Tartarsaus. Begge disse kalde sauser er majonesbaserte. I denne oppskriften har du derimot en 50/50 blanding av majones og rømme. Dette gir en mye lettere saus, og ett friskere smaksbilde. Kontra den klassiske remuladen, kun basert på majones. Passer fint til både rød og hvit fisk – kokt som stekt. Samt perfekt tilbehør til fiskekabaret. Lages på en 2-3 minutter. Oppskriften rekker til 3-4 personer.

 

Ingredienser

3 ss Lett rømme
3 ss ekte majones
3 ss sennep (Dijon Maille au Miel – den med honning)
2-3 ss finn hakkede sylteagurk (den søte typen)
1 ss sitronsaft
1 ss hakket dill (kan sløyfes)
Salt/pepper
Litt sukker, særlig om du ikke bruker Dijon med honning

 

Remulade fremgangsmåte
  1. Start med å blande sammen rømme og majones.
  2. Ha så i sennepen og rør godt om.
  3. Ha så i den hakkede sylteagurken og sitronsaft. Rør godt om.
  4. Smak til med salt, pepper og sukker
  5. Ønsker du det og passer det til retten kan du ha i dill helt til slutt.
  6. Sett den kaldt i kjøleskapet en 15-30 minutter eller til servering.

 

Tips: Du kan enkelt redusere kaloriene mye i denne remuladen. Bruke ekstra lett rømme 5 %, samt lett majones.


Serveres:
Til fisk, fiskekabaret o.l.

 Allergi: Glutenfri og laktosefri om du benytter laktosefri rømme.


Les mer om remulade og dens utbredelse (engelsk tekst): Remoulade

Pin It on Pinterest

Share This