Rekeskall gir en god saus
Rekesaus
Denne eksklusive og silkemyke rekesausen er en uovertruffen følgesvenn til enhver variant av hvit fisk. Med sin raffinerte smak og fyldige konsistens, forsterker den opplevelsen av for eksempel fiskegrateng. Til tross for sin sterke smaksprofil, er denne sausen utrolig enkel og rask å lage. Selv om den kanskje ikke er den mest økonomiske varianten, vil du oppdage at dens kraftfulle smak gjør at du ikke trenger store mengder for å tilfredsstille ganen.
Ingredienser
Skall fra ca 400 g reker.
2 ss nøytral olje
2 dl hvitvin
2 dl vann
2 ss hakke fersk persille
5 stk hel pepper
2 dl kremfløte
3 ts tomatpurè
Litt kajennepepper (husk det er sterkt, og du kan alltid ta i mer, men aldri ta ut)
Salt
Fremgangsmåte
- Surr rekeskallene i olje til det dufter kraftig av dem.
- Hell på vin og vann, tilsett persille og pepperkorn, og la kraften småkoke uten lokk i ca. 20 minutter.
- Sil kraften og kok den inn til det halve.
- Hell i fløte og kok kraften inn til det halve.
- Smak sausen til med kajennepepper og salt.
Serveres: Til hvitfisk, eller forsøk den til eksklusiv fiskegrateng – se egen oppskrift: Eksklusiv fiskegrateng
Allergi: Glutenfri og med tine laktosefrie kremfløte gjør du den enkelt laktosefri.
Ønsker du å lese mer om reker: Reker
Hva er kajennepepper og mulige effekter: Kajennepepper